BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,57
ALTIN 2.385,96
HABER /  GÜNCEL

Beni sevişerek öldürecekti

Eşini öldüren kör adam karısının kendini öldürmeye çalıştığını söyledi. Ceza indiriminden yararlandı.

Abone ol

Eşi 42 yaşındaki Hatice Demir'i banyo yaparken satırla öldürdüğü ileri sürülen görme engelli 56 yaşındaki Arif Demir, `eşinin kendisini eski eşiyle aldattığı' gerekçesiyle ağır tahrik indiriminden yararlandırılılarak 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Bahçeşehir Mahallesi'nde 27 Kasım 2006'da 13 yıllık eşi Hatice Demir'i banyoda öldürüp, mahalle muhtarına giderek "Muhtarım ben eşimi öldürdüm, polis çağır" diyerek teslim olan Arif Demir, yargılandığı Adana 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

DEVAMLI SEVİŞEREK KALP KRİZİ GEÇİRTECEKTİ

Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Demir son savunmasında, eşinin kendisini eski eşi Beytullah'la aldattığını, devamlı sevişerek kalp krizi geçirtip öldürmek istediğini iddia etti. İlkokul 5'nci sınıfta barajda balık avlarken bulduğu patlayıcı maddenin patlamasıyla gözlerini kaybettiğini belirten Demir, 2 çocuğunun annesi eşini nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı:

ESKİ EŞİ YANIMDAN GEÇTİ

"Olay günü eve geldiğimde, eşim sırtını keselemem için beni banyoya çağırdı. Banyoya giderken yanımdan birinin geçtiğini hissettim. Dış kapı kapanınca beni aldattığını anladım. Kim olduğunu sorduğumda, `Çocuğumun babasıydı. Sana da yetiyorum, Beytullah'a da. Sarıl bana' dedi. Sarılırken elinde sert bir cisim olduğunu anladım. Cismi tutunca elimi kesti. Bileğinden tutup kesici aleti alıp rasgele vurdum. Daha sonra üzerimdeki kanlı kıyafetleri çıkarıp banyo yaptıktan sonra teslim oldum.
Eşim devamlı bana çay içiriyordu. Çay içtikten sonra cinsel arzularım artıyor ve devamlı sevişiyorduk. Benim kalbimin çarpıntısı tutuyordu. Kendisine neden çay içtikten sonra böyle bir şey olduğunu sorduğumda, `Ne güzel mutlu oluyoruz' diye konuşuyordu. Daha sonra anladım ki beni kalp krizinden öldürmeye çalışıyormuş."

AĞIR TAHRİKTEN CEZASI İNDİRİLDİ

Sanık Demir son sözlerinde ise, "Eşimi öldürmek istemedim. Kendisini seviyordum. Benim elim, ayağımdı. Çok pişmanım, Affınıza sığınıyorum. Beni bırakın" diyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti Demir'i, eşini öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Eşinin eski eşiyle kendisini aldatması haksız tahrik unsuru kabul edilip, iyi hali de göz önünde bulundurularak cezası 15 yıla indirildi. Demir, karar üzerine mahkeme heyetine teşekkür etti.