BIST 9.719
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,65
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Canan Kaftancıoğlu mahkemede topu ilçe başkanına attı: Ben talimat vermedim

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafının izinsiz çekilmesine ilişkin davanın sanığı Canan Kaftancıoğlu, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'a, müşteki Altun'un özel mülkünün fotoğraflarının çekilmesi ve kendisine aktarılması hususunda herhangi bir talimatı olmadığını savundu

Abone ol

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, hakkında zorla getirme kararı bulunan sanık Kaftancıoğlu ile avukatı katıldı. Duruşmada, Fahrettin Altun'un avukatı da hazır bulundu.

Savunmasını yapan Canan Kaftancıoğlu, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'a, müşteki Fahrettin Altun'un özel mülkünün fotoğraflarının çekilmesi ve kendisine aktarılması hususunda herhangi bir talimatı olmadığını söyledi.

İlçe başkanının kendisine fotoğraf göndermediğini, böyle bir fotoğrafı da Twitter hesabından paylaşmadığını ileri süren Kaftancıoğlu, belirtilen paylaşımın bir gazete yazısının altına yapılmış eleştiri yazısı olduğunu, bu nedenle suçlamayı kabul etmediğini dile getirdi.

Kaftancıoğlu'nun avukatı da müştekinin olayda zararı bulunmadığını belirterek, müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti.

Müşteki Fahrettin Altun'un avukatı Cafer Tanrıkulu, sanık Kaftancıoğlu özel bir talimat vermediğini söylese de başka bir mahkemede aynı konuda yargılanan ilçe başkanı Suat Özçağdaş'ın talimat aldığını söylediğini, bu nedenle sanık savunmalarına katılmadıklarını belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde sanık olarak yargılanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın, tanık olarak dinlenilmesi için davetiye gönderilmesine karar verdi.

Dava dosyasının rapor hazırlanması için bilirkişiye verilmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın, 21 Nisan 2020'de aynı partiye mensup 2 kişiyle Üsküdar Kuzguncuk Mahallesi'ne giderek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile ailesi tarafından kullanılan bahçeli evi görüş alanına alıp kendisine ait cep telefonu ile fotoğraf çektiği belirtiliyor.

Özçağdaş'ın bu şekilde kayda aldığı görüntüyü partisinin il başkanı Canan Kaftancıoğlu'na göndermek suretiyle ifşa ettiği kaydedilen iddianamede, Kaftancıoğlu'nun bu eylemden sonra kişisel Twitter hesabından yazdığı yazılar üzerine Fahrettin Altun'un avukatının da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek şikayetçi olduğu aktarılıyor.

İddianamede, Kaftancıoğlu'nun söz konusu yazıları sosyal medya hesabından paylaşmak suretiyle "suç işlemeye tahrik" ile "suçu ve suçluyu övme" suçlarını işlediği gerekçesiyle 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kılıçdaroğlu: Talimat yok geçerken uğradı

Kaftancıoğlu, soruşturma aşaması sırasında attığı tweetinde, Özçağdaş'ın olay yerini fotoğraflamak için CHP'nin talimatıyla gittiğini kaydetmişti. Bu sözler ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise 'Talimat yok, geçerken uğradı' şeklinde açıklama yapması da dikkat çekmişti

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Boğulma tehlikesi geçirdi 15 kurşun yedi elektrik çarptı trafik kazası geçirdi lakabı kedi oldu
Foto Galeri Boğulma tehlikesi geçirdi 15 kurşun yedi elektrik çarptı trafik kazası geçirdi lakabı kedi oldu Galeriye Gözat