BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de denizci teknesi battı!

Çanakkale'de bir balıkçı teknesi battı, üç kişi boğulmaktan son anda kurtuldu. Boğulma tehlikesi geçirenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Abone ol

Bülent Güngör, deniz turu yapmak için babası Mehmet Güngör ve oğlu Berkay Güngör'ü alarak denize açıldı. Tekne, Karanfil Feneri açıklarında aniden su almaya başladı.

Kıyıdan 1 mil açıktayken su almaya başlayan teknenin miçosu suyu boşaltmaya yetişemedi. Bülent Güngör, teknenin batacağını anlayınca oğlu ve babasıyla birlikte tekneden denize atlayıp yüzmeye başladı. Su alan tekne su yüzeyi seviyesine kadar battı. Bölgeden geçen bir geminin kaptanı, olayı fark edip Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'ne bilgi verdi. Bunun üzerine yine bir gemiye hizmet vermek için bölgede bulunan acente motoru, denizde yüzen üç kişiyi alarak kurtardı. Kurtarılanlar, Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na ait botla Çanakkale'ye getirilip 112 Acil ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. Boğulma tehlikesi geçiren 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.