BIST 11.067
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.501,97
HABER /  DÜNYA

Mahalleli tarihine sahip çıktı

Ordu’da yaklaşık 800 yıl önce yapılan çivisiz cami, mahalleli tarafından restore edilerek tekrar ibadete açıldı. <br/>Ordu’nun Perşembe İlçe...

Abone ol

Ordu’da yaklaşık 800 yıl önce yapılan çivisiz cami, mahalleli tarafından restore edilerek tekrar ibadete açıldı.
Ordu’nun Perşembe İlçesi’ne bağlı Medreseönü Beldesi Afırlı Mahallesi’nde yaklaşık 800 yıl önce yapıldığı tahmin edilen cami, mahalleli tarafından restore edilerek tekrar ibadete açıldı.
Medreseönü Beldesi Afırlı Mahalle Camii, bugün AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, MHP Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt, Medreseönü Belde Başkanı Mustafa Tandoğan, Ordu Müftüsü Mustafa Koukısaoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahallelilerin katılımı ile açıldı.
Açılış töreni öncesinde programa katılanlara ikramlarda bulunurken, Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından açılış gerçekleştirildi.
Caminin imamı Mustafa Öksüz, caminin tarihinin bilinmediğini belirtierek, " Camimizin tarihi tam olarak belli değildir. Kayıtlarda bulunamamıştır. Tahmini olarak 500-800 yıl olarak söylenmektedir. Camimiz 1952 yılında kuzey cephesi tamamen yıkılmış ve halk tarafından ahşap kaplama yaptırılıyor. 1999 yıllarında cami içi tamamen kullanılmaz hale geliyor tahtalar çivisi olduğu için bir birini bırakıyor. Yıkılacak duruma geldiği için mahalleli şuan ki duruma getirdi. Mahalleli tarihine sahip çıktı. Mahalleli olmasa bu eser bugün burada olmazdı” dedi.
Mahalle sakini Besat Köseoğlu ise “Camimiz çok eski tarihlerden kalmadır. Tarihi belirsizdir. Yıkılmaya yüz tutmuştu.Bizlerde tamir etmeye kalkıştık. Biraz tamir ettik. Tarihi belli değildir. Daha büyüklerimiz de ne zaman yapıldığını bilmiyor. Zamanla çökmeye başladı. İçerisini restore ettik. Dış görünümüne dokunmadık. Çevre düzenlemesini yaptık. Halkımız ile beraber. Bu tarihi eseri ayakta tutmaya çalışıyoruz. Daha evvel bizim dedelerimiz burada namaz kılıyordu. Bizde burada namaz kılıyoruz. Bizden sonraki nesilde burada namaz kılar ve bu tarihi eseri ayakta tutmaya çalışırlar” şeklinde konuştu.
(İHA)