BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Meclis için doğal doping

Siyasi partilerin yerel seçimlerde aday gösterecekleri isimlere en doğal destek İzmirli Apiterapist Metin Yıldırım’dan geldi. Bitkilerle haz...

Abone ol

Siyasi partilerin yerel seçimlerde aday gösterecekleri isimlere en doğal destek İzmirli Apiterapist Metin Yıldırım’dan geldi. Bitkilerle hazırladığı özel karışımlarla meclis kapılarını aralayan Yıldırım, “Mecliste üst düzey siyasiler söz konusu gıda takviyelerini bilinçli şekilde kullanıyor. Seçimlerde de adayların fiziksel performansı, hitap gücü ve pratik düşünme yeteneğine katkı sağlayarak dönemi rahat atlatmalarına yardımcı olur”dedi.
Yerel seçim startının verilmesi ile birçok isim görev talibi için aday adaylıklarını açıklamaya başladı. Genel başkanlar kurmayları ile biraya gelerek milletvekili ve teşkilat üyelerine talimatlarını sıralarken, siyasi maratonda yarışa katılacak isimlere en doğal öneri İzmirli Apiterapist Metin Yıldırım’dan geldi. Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde boy gösterecek olan adayların özellikle fiziksel performansı ve hitap gücünün önemine dikkat çeken Yıldırım, doğal ürünlerin siyasi yarışta başarı ipini göğüslemede etkili rol olduğunu belirtti. Yıldırım; “ Adaylarımız ya da aday adaylarımız ister istemez değişik toplantılar yapmak zorundalar ve farklı ortamlara girip çıkmak durumundalar. Konuşmalar yapmak zorundalar. Bu anlamda da hafızaları, sabırları ve fiziksel performansları çok önemli. Bunlar için her şeyden önce sakin olmaları gerekiyor. Çünkü her söyledikleri kelimeler aleyhlerine kullanılabiliyor. Bu anlamda hem kendilerinin sakın olmaları hem beyin jimnastiklerini çok rahat yapabilmeleri fiziksel anlamda da hizmet verirken veya daha çok yerde kendilerini tanıtabilmeleri açısından için medeni gücü sağlamak ve bir de herkesle temas halinde olmak zorunda kalıyorlar. Bu da değişik ve bulaşıcı rahatsızlıklara neden olabilir. Bu anlamda da kendilerini korumaları gerekiyor. Şu anda da görevde olan milletvekili ya da üst düzey siyasiler olsun bu tarz karışımları bilinçli olarak kullanıyorlar” dedi.

BİTKİNİN SİYASETTEKİ GÜCÜ
Adayların fiziksel, kişisel, eğitim, iletişim becerisi, geleceğe dair projelerin dışında seçmen üzerinde imaj bütünlüğü sağlayacak karışımı hakkında bilgi veren Yıldırım; “ Onlar ne kadar sağlıklı olurlarsa gerek onların açısından gerek de bizim açımızdan o denli önemli. Onları tanımamız gerekiyor. Tanımak için de çok yerde çok rahat biçimde kendilerini ifade edebilmeleri gerekiyor. Bu da kolay değil. Gecesi gündüzü tutmayan bir maraton. Bunun için karışımda, Ginseng yani Türkiye’deki adı ile Ademotu olarak bilinir. Genel anlamda fiziksel performanslarını arttırıyor. Daha dinç ve dinamik tutabiliyorlar. Baktığımız zaman, ‘ bunlar nasıl bu kadar koşuşturmaya katlanabiliyorlar? sorusunun yanıtını buradan alabiliriz. Zihinsel anlamda da rahatlık sağlayabilmek için için beyinlerine oksijen ve glikoz giriş çıkışını sağlayan mabet ağacı olarak bilinir. Tıpta da kullanılan bir bitkidir. Bunlarda da sinir-stres-konsantrasyon bozuklukları unutkanlık gibi durumları kaldıracak bir takviye içeriyor. Temas halinde de dünyanın en doğal antibiyotiği olarak kabul edilen propolis denilen bir bitki var. B da bir arı ürünüdür aslında. Arı kendini dış etmenlere karşı korumak için kovanın giriş çıkışlarını hazırlar. Bu da hastalıklara karşı sizi korumuş oluyor. Bu tarz karışımı istedikleri halinde kendilerine hazırlıyoruz” dedi.
“BAŞBAKAN VE KILIÇDAROĞLU’NUN DA İHTİYACI OLABİLİR”
TBMM’ içerisinde çeşitli mesleklere sahip olarak siyaset yapan isimlerin olduğuna dikkat çeken Yıldırım söz konusu gıda takviyelerin bilinçli şekilde tüketildiğini belirtti. Yıldırım şöyle konuştu: “ Mecliste de hekim bazında birçok milletvekili var. Bilinçli bir şekilde kullanılmasına karşı değiller. Şaşırtan bir isim oldu beni. Kendileri her seçim döneminde muhteşem bir hareketlenme söz konusu oldu. Meclisimiz çok farklı kesimlerden kişileri barındırdığı için birbirlerine de yol gösterip önerilerde bulunuyorlar. Bilinç dışı kullanıma karşı herkes karşı. Bilimsel olarak bilmemiz gerekiyor.Bin faydası olsa da bir zararı var a hekime danışmadan kullanılmaması gerekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan ve diğer siyasi parti başkanları yoğun çalışıyorlar ve ister istemez bu yoğun çalışmada mutlaka bir desteğe ihtiyaçları olabiliyor. Bu anlamda uyguladıkları takdirde bu dönemi rahat atlatabileceklerini düşünüyorum.”
İLAÇ DEĞİL GIDA TAKVİYESİ
Seçim dönemleri, üniversite sınavları ve önemli iş görüşmeleri öncesinde söz konusu gıda takviyelerine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Yıldırım, karışımın ilaç olmadığınının altını çizerek; “ Bizim amacımız normal yaşam tarzında her türlü gıdayı alarak sağlıklı ve bilinçli bir yaşam sürdürenler için değil, bu dönem yoğun ve sıra dışı bir dönem. Bu dönemde mutlaka bu tür bir desteğe ihtiyaçları var. Düşünün siz bir adaysınız ilk ay dolaştınız yorgunluktan bitap düştünüz veya olası bir griple karşı karşıya kaldınız. Ömrünüzü ve sizi düşünen seçmenleri etkilemiş olacaksınız. Onun için destek almaya gerek var. Bu bir ilaç hazırlanması değil kesinlikle ilaç yerine geçmez. Vücudumuzun eksik kalan vitamin ve minerallerini tamamlamak adına kullanılan gıda takviyeleridir. Tıbbın alternatifi olmaz.
Apiterapist Metin Yıldırım hazırladığı karışımın kendisi ile irtisata geçen bir siyasi tarafından talep edildiğini ve talebin kendisinde ilk olarak şaşkınlık oluşturduğunu söyledi. Meclisin de kapılarını aralayan ve şimdilerde yerel seçim için adaylara gıda takviyesi desteğini sağlayacak karışımın bilgilerini Yıldırım şöyle anlattı: “Ginseng’in belli oranda kan sulandırıcı özelliği var.Bu nedenle kullanıcının yaş ortalamasına göre dikkat etmesi gerekmektedir. Ginseng normal şartlarda 2 yaş altındaki çocuklar için hekime danışarak alınmalı. İki yaş üstündeki çocuklarda 1 gram kadar, yetişkenlerde ise 2 gram olarak düşünülmelidir. Bir kavanozda ortalama bir yetişken için en fazla 30-60 gram tercih edilmesi gerekmektedir. Abartıldığı takdirde kanda pıhlaşma söz konusu olabilir. Gingobiloba yani mabed ağacı, tıpta unutkanlık ile ilgili durumları bertaraf etmek için tercih edilen bir bitkidir. Hitap gücü ve pratik cevap için zihinleri sakin olmalı. Temaslara karşı da propolis. Yüksek oranda C vitamini içerir. Arı sütü ise kullanıcının yaşı ve kilosuna göre tercih edilmelidir. Günlük 1 tatyı kaşığı tüketildiği zaman Çeşitli hastalıklara göre de kullanım oranları farklılık gösterebilir.”
(İHA)