BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.509,71
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yılmaz'dan zafer mesajı

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Mısır'da yaşanaları hatırlatıp Gezi Parkı olaylarına değindi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Mısır'da yaşananların ve Gezi parkı olaylarının Türkiye'de tutmayacağını göstermek için ilk seçimde daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Zafer biraz hasar ister. Hasarsız zafer olmaz." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bu gün ise AK Parti Sivas il başkanlığı tarafından düzenlenen Ağustos ayı İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Atatürk Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan ve partililer katıldı. Programda konuşan Bakan Yılmaz, tarihin yazıldığı önemli günlere şahitlik ettiklerini belirterek, Bugün yaşadığımız olaylar tarihin akış süreci içerisinde bir büyüklük mesafesi içerisinde değer kazanacaktır. Ancak bu olaylar karşısında insanların tutumları, davranışları ebediyen unutulmayacaktır. Çünkü yiğit neye talipse pahası odur derler.  dedi.

GEZİ PARKI HALKI BİLİNÇLENDİRDİ
Yılmaz, değişim ve dönüşümün hem ülkede hem de bölgede çarpıcı bir şekilde devam ettiğini belirterek şöyle dedi:

"Ülkemizde bu süreç içerisinde yaşanan Gezi Parkı olayları ülke gündemimizin önemli bir kısmını aldı. Masum ve haklı görünebilecek bir çevre duyarlılığı bahane edilerek iktidardan rahatsız olan kesimlerin, demokrasiyle iktidara gelemeyecek olan kesimlerin iktidarı götürme çabası içinde tırmandırdığı olaylardır. O dönemde verilen mesajlardan biri şu, 'Arkadaşlar hükümeti bugün düşürdük, düşürdük, yoksa bir daha kuyruğumuzu dikemeyiz. Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaşlar, sen hala anlamadın mı hadi gel. Sadece Gezi Parkı olsaydı, sadece İstanbul'da olurdu. Ama Türkiye'nin bütün illerinde, birkaç il istisna bütün illerinde oldu. Dolayısıyla Gezi Parkı'nın ötesine geçtiğini biz bundan görüyoruz. 14 tane ağacı bahane ederek tam 150 milyon TL en az rakam bu zarar verdiler, can kayıpları da hariç. Sivil araçları, polis araçlarını, belediye otobüslerini, durakları, kaldırımları tahrip ettiler. Verdikleri zararla en az 15 milyon ağaç dikilebilirdi. Liderimiz üzerinden kaleyi fethetmek surdan açmak istediler. Vatandaş meselenin ne olduğunun farkında. Gezi Parkı olayı halkımızı daha da bilinçlendirdi, eskinin tam ölmediğinin, yeninin ise tam doğmadığının farkına vardı. Yıkmak, karıştırmak kolay, yapmak, yönetmek zordur."

BATI ÜLKELERİNE ELEŞTİRİ
Herkese demokrasi çağrısı yapan batının bu sistem kendi aleyhinde sonuçlar çıkardığında Mısır örneğindeki gibi davrandığını iddia ederek şöyle dedi:

"Birkaç yıl önce bir Arap baharından, bir değişim rüzgarından, bir yenilik ve devrimden söz ediliyor da artık orada bir kış var bir bora var, bir fırtına var. Asıl devrim ancak bu yıl yaşandı diyebiliriz. Nedir bu devrim, bu devrim ruhlarda ve zihinlerde yaşanan bir devirim, batının gerçek yüzünün görüldüğü bir devrim oldu. Mısırda demokrasi değerleri tanklar altında ezilirken, nasıl sessiz kalındı hatta destek verildiği de görülerekten gerçek devrim zihinlerde oluştu. Biz ise değerleri esas alan solmaz ve pörsümez şahsiyetli bir dış politika izlemeyi tercih ettik. Türkiye batı ülkelerini sorguladı, onları ilkeli ve tutarlı olmaya çağırdı, savunduğu sanılan değerleri unutmaması istenildi. Biz Suriye'de bugün Beşer ile her türlü zulme uğratılan Suriye halkı arasında tarafsız kalamayız. Selçuklu ve Osmanlı devletinin varisleri olan bu millete böylesi bir sözle tarafsızlık özde zalimden yana olma anlamını taşıdığını bilir ve kurda merhametin kuzuya zulüm olduğunu da bizim milletimiz anlar. Ancak şahsiyetli olmanın, bağımsızlığın, dürüstlüğün, ilkeli ve tutarlı olmanın bir bedeli vardır. Bu bedel bazen saldırıların odağı haline gelmek olabilir. Bazen yalnızlık olabilir, bazen tuzaklarla karşı karşıya gelmek olabilir, eğer bağımsız olmanın bir bedeli olmasaydı bağımsızlık herkes için çok kolay kazanılan bir değer olurdu ve kıymeti de bilinmezdi."

'ZAFER HASAR İSTER'
Sorunlarını çözen, kendini yenileyen, atak yapan, kalkınan bir Türkiye'nin istenmediğini anlatan Bakan şöyle dedi:

"Uyanık olmamız, hem de her zamankinden daha çok gaflete düşmemiz, rehavete kapılmamız gerekiyor. Aramıza ikilik düşürmek isteyenleri aramızdaki itilaf oluşturmak ve körüklemek isteyenlere itibar etmemiz gerekiyor. Zafer biraz da hasar ister. Hasarsız zafer olmaz. Önümüzde bir seçim var, her birisi birbirinden daha önemli. Eğer Mısır'daki oyunların da Türkiye'de tutmayacağını göstermek istiyorsak, bu seçimde her zamankinden daha fazla çalışmamız lazım. Sureyi'deki yaptıklarını bu ülkede yapamayacaklarını göstermek istiyorsak bu seçimlerden her zamankinden daha fazla çalışmamız lazım. Gezi Parkı olaylarını devam ettiremeyeceklerini göstermek istiyorsak işte bu seçimlerde her zamankinden daha fazla çalışmamız lazım. Bu sorumluluk gelecek nesiller için sorumluluğumuzdur, onlar için çalışacağız."