Çağan Irmak Kimdir?

4 Nisan 1970 tarihinde İzmir'de doğdu. Çocukluğu Seferihisar'da geçti. Ege Üniversitesi Radyo-TV bölümünden mezunu oldu. Asmalı Konak adlı televizyon dizisiyle ismini bütün Türkiye'ye duyurdu. Sonra 1980'li yılların karışık, gergin ve politik halini anlatan Çemberimde Gül Oya dizisini yazdı ve yönetti. Bana Şans Dile, Mustafa Hakkında Herşey, Babam ve Oğlum, Ulak, adındaki dört uzun metrajlı sinema filmi yanı sıra, ödüllü kısa filmleri bulmaktadır. Filmografi Ulak(2008) Kabuslar evi - Son dans(2006) Kabuslar evi - Hayal-i cihan(2006) Kabuslar evi -...

4 Nisan 1970 tarihinde İzmir'de doğdu. Çocukluğu Seferihisar'da geçti. Ege Üniversitesi Radyo-TV bölümünden mezunu oldu.

 

Asmalı Konak adlı televizyon dizisiyle ismini bütün Türkiye'ye duyurdu. Sonra 1980'li yılların karışık, gergin ve politik halini anlatan Çemberimde Gül Oya dizisini yazdı ve yönetti.

 

Bana Şans Dile, Mustafa Hakkında Herşey, Babam ve Oğlum, Ulak, adındaki dört uzun metrajlı sinema filmi yanı sıra, ödüllü kısa filmleri bulmaktadır.

 

Filmografi

 

Ulak(2008) 
Kabuslar evi - Son dans(2006) 
Kabuslar evi - Hayal-i cihan(2006) 
Kabuslar evi - Takip(2006) 
Babam Ve Oglum(2005) 
Mustafa hakkinda hersey (2004) 
Bana sans dile(2001) 
Sasifelek Çikmazi(2000) 
Bana Old and Wise'i Çal(1998)

 

Sinema filmleri

 

Bana Şans Dile (2001) 
Mustafa Hakkında Her şey (2004) 
Babam ve Oğlum (2005) 
Ulak (2007)

 

Kısa metrajlı filmleri

 

Bana Old and Wise'ı Çal (1998)

 

Dizi filmleri

 

Asmalı Konak 
Çemberimde Gül Oya 
Şaşıfelek Çıkmazı 
Kabuslar Evi

 

Ödüller

 

" MUSTAFA HAKKINDA HER ŞEY " ÖDÜLLER: 
 
41. Antalya Altın Portakal Film Festivali 
Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, En İyi Film Şarkısı Ödülü

 

26. Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri 
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Şerif Sezer

 

" BABAM VE OĞLUM " ÖDÜLLER:

 

13. Çasod "En İyi Oyuncu Ödülleri, 2006 
Jüri Özel Ödülü Yetkin Dikinciler, En İyi Erkek Oyuncu Çetin Tekindor

 

25. İstanbul Film Festivali, 2006 
En İyi Erkek Oyuncu Fikret Kuşkan, En İyi Kadın Oyuncu Şerif Sezer, Halk Jürisi Ödülü Çağan Irmak

 

11. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali, 2006 
Halk Jürisi Ödülü Çağan Irmak

 

11. Sadri Alışık Ödülleri, 2006 
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Özge Özberk

 

27. Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri , 2006 
En İyi Erkek Oyuncu Çetin Tekindor, En İyi Film Çağan Irmak, En İyi Yönetmen Çağan Irmak, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Şerif Sezer, En İyi Kadın Oyuncu Hümeyra, En İyi Senaryo Çağan Irmak