BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çadırda yaşayan aile Valilik korumasında

Van'da kiralık olarak kaldıkları evden çıkartıldıktan sonra çadırda yaşam mücadelesi veren 9 nüfuslu Çalışkan ailesine valilik sahip çıktı.

Abone ol

Şerefiye Mahallesi'ndeki Şerefiye Mezarlığı yanındaki boş arsaya komşularının yardımı ile çadır kuran ve yaklaşık olarak bir haftadır burada yaşayan Çalışkan ailesinin durumunu öğrenen valilik harekete geçti.

Van Vali Yardımcısı Ali İpek'in talimatı üzerine çadırın kurulduğu alana gelen ve aile ile görüşen Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Tarık Kuşman ve beraberindekiler, kiralık ev bulmak için kolları sıvadı.

Çalışkan ailesinin 7 çocuğundan 5'inin ilköğretime gittiği ve gerekli eğitim yardımlarının yapıldığını ifade eden Tarık Kuşman, "Ailenin durumunu öğrendikten hemen sonra harekete geçtik. Aile fertleri ve komşuları ile gerekli görüşmelerimizi yaptık. Van Valiliği olarak aileye gerekli yardımları yapacağız. Bulacağımız kiralık eve aileyi yerleştirerek, kiralarını da karşılayacağız" dedi.

Anne Meryem Çalışkan, Tarık Kuşman ve beraberindekilere teşekkür ederken, baba Ali Çalışkan'ın ise Ulu Camisi'nin altındaki umumi WC'de görevli olduğu ve günlük 20 TL ücret aldığı öğrenildi.