BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayburt a fakir öğrenciler için kermes

Bayburt’ta yardımsever kadınlar tarafında fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermes vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Abone ol

Bayburt'ta 3 yardımsever bayanın öncülüğünde yaklaşık 40 kişi tarafından hazırlanan kermes, Şehit Nusret Parkı’nda açıldı.

Kermeste kadınların el emeği göz nuru ürünleri yer aldı. Yöresel yemek, tatlı ve içeceklerin de ikram edildiği kermes ilk günden müşteri akınına uğradı. 3 yardımsever ve arkadaşlarının yoğun emekleriyle bir yılda hazırladıkları kermes, 29 Mayıs 2010 Cumartesi gününe kadar açık olacak.

Yoğun katılımın olduğu kermesi hazırlayan hayırseverlerden Sevim Çarpatan, "3 arkadaş ile birlikte ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için yardımsever hanımların katkıları ile el emeği göz nuru ürünlerimizi sergileme imkânı bulduk. El işi ve gıda ürünlerinden oluşan kermesimizin hazırlık aşamasında bayağı yardım eden oldu. Yaklaşık bir yıldır hazırlığını yapıyoruz. Bize yardım eden arkadaşların yardımıyla bugün hayata geçirdik. Açılışta yoğun katılım oldu. Bizi bu günde yalnız bırakmayan bütün herkese teşekkür ediyorum" dedi.

3 kişi ile yola çıktıklarını fakat kermesin hazırlığını ekip halinde başardıklarını vurgulayan yardımsever Nedime Tekdemir ise şunları söyledi; “Bayburtlu ev hanımlarının desteğiyle yapılan bir şey bu. Hemen hemen her yıl yaptığımız bu etkinliği ilk defa açık havada gerçekleştirdik. Burada tamamen el emeği göz nuru ürünler var. Bunların hepsi de çok değerli olan şeylerdir. Bir yıla yayılan bir emek var.

Bayburt’a özgü motiflere de çok yer verildi. Yapılan hazırlıklar kolay yapılan hazırlık değil, ev hanımların zorlanarak hazırladıkları şeylerdir. Herkesin buraya gelip burayı görmesini ve buradan bir takım şeyler almasını istiyorum. En önemlisi de ne amaçla aldıklarını öğrenmelerini istiyorum. 09.00 ile 20.00 arası açık olacak olan kermesimizde yaklaşık 40 kişinin el emeği göz nuru sergileniyor. Katkısı bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.”