BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.466,66
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bağ yaprağı ambalaja girdi

Sarıgöl Ovası'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm bağlarından toplanan taze bağ yaprağı gelir kapısı oldu.

Abone ol

Kilosu 70 krş olan bağ yapraklarının tüccarın ilgisini çektiği belirtildi. Tarım Ürünleri Şirketi Sahibi İsmet Ertürk, Sarıgöl ve çevresinde 2010 ürünü taze yaprak alımı yapmak isteyen çok sayıda tüccar bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Tüm tüccarın alım yapmaları halinde ilçe ve köylerinden ortalama sezon sonuna kadar 15 bin ton yaprak alımının gerçekleşmesi tahmin edilmektedir.

Bağcılarımızın topladığı taze yapraklarını alım merkezlerimizde satın alarak işletmelerde salamurasını yapmaktayız. Bunları yurt içinde, Avrupa ve Arap ülkelerine cam kavanozlar içinde veya konserveleri yapılarak ihraç edilmektedir. Ayrıca, yine salamura yaprak işletmelerinde birer kiloluk cam kavanozlar içinde doğal olarak tuzsuz, susuz olarak bastırılan bağ yapraklarını ihraç etmekteyiz. Alımlarımız Eylül ayının başlarına dek devam edecektir."

Sarıgöl ve çevresinde 2010 yılı ürünü taze bağ yapraklarının alımlarının başlamasıyla birlikte piyasaya canlılık geldiği, bağ yapraklarından elde edilen kazancın aile ekonomilerine önemli katkı sağladığı belirtildi.