BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.467,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cami minaresinden tehlike sinyali

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde bir caminin minaresinde oluşan çatlaklar tehlike sinyalleri veriyor.

Abone ol

Caminin minaresi her an yıkılma tehlikesi yaşarken namaza gelen cemaatten bir başka caminin yapım ve onarımı için yardım toplanması şaşırtıyor.

Savaştepe ilçe merkezindeki Çarşı Camii'nin minaresi tehlike saçıyor. Cemaati son derece kalabalık olan caminin minaresindeki şerefesinde oluşan çatlaklar vatandaşları korkutuyor. Altından her gün yüzlerce kişinin geçtiği Çarşı Camii minaresi, şerefedeki derin çatlaklar sebebi ile her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. "Geliyorum" diyen ve faciayla sonuçlanabilecek kazayla ilgili şu ana kadar herhangi bir tedbir girişiminde bulunulmaması eleştiri konusu oldu.

Vatandaşlar caminin minaresindeki çatlaklarla ilgili bir an önce tadilat yapılması gerektiğini, aksi halde doğabilecek bir kazanın faturasının ağır olacağını ifade ettiler. Camiye gelen cemaatten bazıları namazlardan sonra teberru talebinde bulunulduğunu belirten vatandaşlar, "Ancak Kütahya'daki bir cami için bile yardım talep edilirken kendi camimizin yıkılmak üzere olan minaresinin onarımı için bir çaba sarf edilmemesi düşündürücü. Bu kadar umursamazlık olmaz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kış mevsiminde Dursunbey ilçesine bağlı bir köyde fırtına ve şiddetli yağış sebebiyle köydeki caminin minaresi yıkılmış enkaz altında kalan 4 kişi hayatını kaybetmişti. Savaştepeliler ikinci bir minare faciasının da ilçelerinde yaşanmasını istemediklerini söyledi.