BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.473,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri Yenidoğanda tapu sevinci

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Yeni Doğan Mahallesi'ndeki hisseli tapuların ferdi tapuya dönüştürülme çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.

Abone ol

Kayseri’nin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Yeni Doğan Mahallesi'ndeki hisseli tapuların ferdi tapuya dönüştürülme çalışmalarında son safhaya gelindiğini söyledi.

Vatandaşa büyük sıkıntı oluşturan hisseli tapuların, imar hareketinin gelişmesine de engel oluşturduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız,” Hisseli tapuları ferdi tapuya dönüştürme çalışmalarına süratle devam ediyoruz. Ziya Gökalp Mahallesi'nin hisseli tapularını ferdi tapuya dönüştürdük, yeni tapuları sahiplerine dağıtıyoruz. Temmuz ayı içinde de Yeni Doğan Mahallesi’nin tapularını dağıtacağız” dedi.

1994 yılından bu yana 15 mahallede 10 bin 550 ferdi tapu dağıttıklarını, Yeni Doğan Mahallesi’ndeki çalışmaların da bitme aşamasında olduğunun altını çizen Başkan Bekir Yıldız," Hisseli tapunun ferdi tapuya dönüştürülmesi vatandaş ve belediye için büyük önem taşıyor.

Ferdi tapuyla hız kazanan imar hareketi belediyenin rahatlıkla hizmet götürmesini, vatandaşın da hakkının, kesin yer ve sınırının belirlenmesini sağlıyor. Yeri ve sınırı belirlenen vatandaş arazisini satarken değeri artıyor, alım-satım işlemleri kolay ve alternatifli hale geliyor" şeklinde bilgiler verdi.