BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Bakanlar artık toplu taşımaya binecek!

Yeni açıklanan kesinti planının içinde bakanları şoka uğratan bir madde de var. Makam araçları yasaklandı, otobüse talim!

Abone ol

İngiltere’nin yeni hükümetinin dün açıkladığı kamu harcamalarında 6,2 milyar sterlinlik kesinti planı, bakanların makam araçları ve özel şoförler yerine toplu taşıma araçlarını kullanmalarını da içeriyor.

156 milyar sterlinle Avrupa’daki en fazla bütçe açığına sahip ülkelerden biri olan İngiltere’de genel seçimin ardından kurulan koalisyon hükümeti bu açığı 5 yıl içerisinde gidermeyi amaçlıyor.

Bu çerçevede, kamu hizmetleri ve kuruluşlarının bütçeleri ile istihdam gibi alanlarda yapılacak kısıtlamaların yanı sıra, hükümetteki bakanların da artık özel şoförleri ve makam araçları olmayacak. Güvenliğin yoğun olarak sağlanması gereken yerler dışında İngiliz bakanlar toplu taşıma araçlarını kullanacak veya araç paylaşacak, yakın mesafeleri ise yürüyecek.

Hükümetin kesinti planını, İngiltere’nin Muhafazakar Partili Maliye Bakanı George Osborne ile birlikte düzenlediği basın toplantısında açıklayan Liberal Demokrat Partili Hazine Bakanı David Laws, "Bakanların yürüyerek, toplu taşıma araçlarını kullanarak veya araç paylaşarak bir yerden diğer bir yere gitmeleri bekleniyor. Özellikle ortaklaşa araç kullanmak büyük bir tasarruf sağlayacaktır" dedi.

Bu arada, ülkede 6 Mayıs’ta yapılan genel seçimden sonra koalisyon hükümetinin ilk bakanlar kurulu toplantısının ardından, kabine üyelerinin ve milletvekillerinin maaşlarında yüzde 5’lik kesinti yapılması kararı alınmıştı.