BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Buzlu nargile ilgi görüyor

Türkiye'yi etkisi altına alan bunaltıcı sıcakları fırsata dönüştüren bir işletmeci, klasik nargile keyfine değişik bir tat getirerek buz ekledi

Abone ol

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava, işletmecileri de yeni arayışlara itti. Eyüp'te bunaltıcı sıcakları fırsata dönüştüren nargile kafe işletmecisi Cüneyt Aslancı, ilginç bir fikirle müşterilerinin beğenisini kazandı. Klasik nargile keyfine buz ekleyen Aslancı, buzlu nargilenin sıcaktan bunalan müşteriler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Sıcaklığın artması ile nargile müşterilerinin de bunaldığını belirten Aslancı, "Sıcaklar artınca nargile müşterilerimiz sıcaktan bunalıyor ve nargilenin sıcaklığını hissediyordu. Müşterilerimize de danıştık ve iyi bir fikir olacağını söylediler. Böylece nargile şişesinin altına buz koyarak serinlettik ve müşterilerimiz de yeni uygulamadan oldukça memnun kaldı" dedi.
Buz yardımıyla nargile şişesinin soğutulmasıyla daha keyifli ve serin bir tat elde ettiklerini anlatan Aslancı, kış aylarında da şişenin ısıtılmasıyla ilgili yeni bir çözüm bulacaklarını ifade etti.
Nargile tiryakisi Enis Güven ise buzlu nargilenin keyfine yeni bir tat kattığını kaydederek, "Öncelikle buzlu nargile çok lezzetli. Nargileye sıcakta güneş ışığı vurduğu zaman su kaynıyor. Bu şekilde nargile içerseniz boğazınız yanar ve rahat nargile içemezsiniz. Biz şimdi rahat rahat dumanlanıyoruz" diye konuştu.
Güven, sütlü nargile içen tiryakileri de uyararak, "Nargilenin demiri bakırdır ve süt ile oksitlenme yapar. Bunun yerine buzlu nargile içsinler" şeklinde konuştu.