BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.405,89
HABER /  GÜNCEL

Mersin ve Nusaybin'de olaylı gece

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde İnegöl ve Dörtyol'da çıkan olayları protesto etmek amacıyla toplanan grup sağlık ocağına havai fişek ile taşlarla saldırdı

Abone ol

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde İnegöl ve Dörtyol'da çıkan olayları protesto etmek amacıyla toplanan grup sağlık ocağına havai fişek ile taşlarla saldırdı. Olay yerine gelen polis panzerine motolof atıldı. Alevler içinde kalan polis panzeri kısa sürede söndürüldü. Polisin müdahalesi sonucu göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Nusaybin Şirin Sokak'ta toplanan kalabalık Bursa'nın İnegöl ve Hatay'ın Dörtyol ilçelerinde çıkan olayları protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Çağ Caddesi'ni barikat kurarak trafiğe kapatan göstericiler yol üstünde bulunan sağlık ocağına ve mobese kamerasına ve havai fişek ile taşlarla saldırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri tazikli su ile gruba müdahale etti. Göstericiler, polis panzerine molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Alevler içinde kalan polis panzeri kısa sürede söndürüldü.

Olay yerine çok sayıda polis ekiplerinin takviye edilmesiyle göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı MERSİN´DE TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI ARAÇLARI TAŞLADI Mersin'de terör örgütü yandaşı bir grup, yola barikat kurup araçlara taş ve molotof kokteyli attı. Başka bir grup ise Siteler Polis Merkezi'ne yürümeye kalkışınca polis tarafından müdahale edilerek dağıtıldı.

Akşam saatlerine terör örgütü yandaşı yaklaşık 30 kişilik bir grup, Okan Merzeci Bulvarı ile Selen Kavşağı'nın kesiştiği yere barikat kurarak yolu kapattı. Slogan atarak gelen araçlara taş ve molotof kokteyli atan grup polisin dağılın uyarısına taş atarak karşılık verdi. Çevik Kuvvet ekipleri gaz bombası atarak grubu dağıttı. Şevket Sümer Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 60 kişilik başka bir grup ise Siteler Polis Merkezi'ne yürümek istedi. 123'üncü cadde üzerinde slogan atarak polis merkezine yürüyen gruba çevik kuvvet ekipleri gaz bombası atarak müdahale etti. Polisin müdahalesi ile grup dağılarak ara sokaklara kaçtı.

Polis ekipleri olayların yaşandığı her iki bölgede de güvenlik önlemlerini arttırırken, kaçan terör yandaşlarının yakalanması için çalışma başlattı.