BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  RAMAZAN

Büyüşehir'in Ramazan etkinlikleri Kuran Tilaveti ile başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Geleneksel Ramazan Etkinlikleri” Kuran Tilaveti ile başladı.

Abone ol

Masal Park içinde vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile dinlenen Kuran tilavetinden sonra sema gösterisi alana ayrı bir hava kattı. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile devam eden etkinlikte, tasavvuf müziği ile izleyiciler keyifli bir Ramazan gecesi yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan arınma ayı olan Ramazan ayının herkes hayırlı uğurlu olmasını diledi. Kendilerine büyük bir medeniyetin torunları olarak hissettiren İstanbul Mehteran Takımı’na ise teşekkür etti. Toprak, Büyükşehir Belediyesi olarak her akşam Masal Park’ta çeşitli konser ve eğlence ile Ramazan etkinliklerini devam ettireceklerini söyledi.

Program sonrası Başkanvekili Toprak, mehteran takımına Gaziantep’e özgü el yapımı bakır işlemeli şekerlik hediye etti.

İFTAR ÇADIRLARI VATANDAŞLARI SEVİNDİRDİ

Öte yandan kentin 6 noktasında iftar çadırı kuran Büyükşehir Belediyesi, akşam evine yetişemeyen vatandaşlar için önemli bir görevi üstleniyor.

Özellikle esnaf ve işçilerin adına önemli bir hizmet veren iftar çadırları bölgeye göre de hitap ediyor. Üniversite karşısında Ata Park içine kurulan iftar çadırından ise üniversiteli öğrenciler istifade ediyor.

Temiz ve leziz bir ortamda iftar yaptıklarını ifade eden vatandaşlar, “Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bize bu imkanı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Belediyemizin bize sağladığı bir güzel ortamda iftarlarımızı yaptık. Menülerimiz gayet güzeldi” diye konuştular.