BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Fırat'tan bomba iddia! Davutoğlu gidecek yerine...

AK Parti'nin kurucu kadrosunda yer alan HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat bomba iddialar ortaya attı. Ahmet Davutoğlu'nun gideceğini yerine Abdullah Gül'ün geleceğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM / AK Parti içinden yeni bir parti çıkacak iddiasında bulunan Dengir Mir Mehmet Fırat bu kez yeni bir senaryo ortaya attı. Fırat'ın iddiasına göre yeni parti senaryolarını durdurmak için AK Parti genel başkanı değişecek. Yani Ahmet Davutoğlu gidecek yerine Abdullah Gül gelecek. Bunun için de düğmeye basıldı.

Samanyolu Haber kanalına çıkan Dengir Mir Mehmet Fırat'tan kurucu kadrolarında yer aldığı AK Parti'yle ilgili şaşırtan iddialar geldi. Daha önce 'AK Parti içinden yeni bir parti çıkacak' iddiasında bulunan Fırat bu kez yeni bir iddia ortaya attı.

AK PARTİ GENEL BAŞKANI DEĞİŞECEK!
Fırat'ın iddiasına göre Ahmet Davutoğlu gidici. İddiasını şu sözlerle dile getirdi;
"Siyaset mühendisleri devreye girdi. Orta sahada bir parti kurulabilir diyordum. Bunun önüne geçmek için AK Parti içinde genel başkan değişikliğine gidilecek. Bu süreç içinde de 3 yıl yasağına takılan ama bir türlü siyasete doymayan benim gibi ak saçlılar yeniden siyasete dönecekler ve ondan istifade edecekler. Bunlar siyaset olmadan yaşayamayan insanlar."

ERDOĞAN GÜL'Ü ADAY GÖSTERECEK
-"Şu anda AK Parti genel başkanlığı ve başbakanlık tartışma konusu. Son olarak yapılan Çiçek - Gül görüşmeleri nazara alındığında Abdullah Gül ve 3 dönemlikler bir şekilde yeniden bünyeye alınmak isteniyor. Gül'ün yapılacak bir kongrede bu kez Sayın Cumhurbaşkanının 'Benim adayım Abdullah Gül kardeşimdir" demesi şok yaratmamalı. Bu çekişme içinde nasıl bir koalisyon oluşur izleyeceğiz."

HDP OY PATLAMASI YAPAR
Ankara'daki koalisyon pazarlıkları hakkındada açıklamalar yapan Mir Dengir Fırat , Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında bu konuda görüş ayrılığı olduğunu savundu. Fırat'ın iddiasına göre Erdoğan MHP ile koalisyon isterken Davutoğlu CHP ile koalisyonu istiyor.

Fırat'ın iddiasına göre erken seçime gidilme kararı alınması durumunda ise bu en çok HDP'ye yarayacak. Fırat, HDP'nin oy patlaması yapabileceğini öne sürerek, "Bana göre bir erken seçimde HDP yüzde 20'leri aşacaktır. Birileri sonucun değişeceğini zannediyorsa halk o oyuna gelmeyecektir. " dedi.

ERDOĞAN SAYESİNDE BARAJI GEÇTİK
Erdoğan, seçim sonuçlarının günahını doğrudan Ahmet Davutoğlu'na kesiyor. Bu sonucun müsebbibi Sayın Cumhurbaşkanı. Ben kendisine teşekkür ettim. O yaptığı seçim mitingleri bize çok yaradı sağolsun varolsun. Barajı aşmamızda oldukça etkili oldu. Ben eski dostluğumuza binaen yardımcı olmak istedi diye değerlendiriyorum.