BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,04
HABER /  GÜNCEL

Güney Kore Büyükelçisi Cho'dan Fatma Şahin'e ziyaret

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Abone ol

Şahin, ziyarette, tarih boyunca Güney Kore ile Türkiye’nin kardeş olduğunu ve iki ülkenin dünya barışı adına her yönden güçlü bir şekilde işbirliğine devam etmesi gerektiğini söyledi.

Gelişmekte olan ülkelerin bu dönemde daha çok birbirleriyle işbirliğine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Özellikle sektörel manada yeni işbirlikler oluşması için daha güçlü elimizdeki fırsatları ve imkanları konuşmak gerekiyor. Gaziantep'te şu anda hem bölgenin hem de Ortadoğu’nun üretim, ticaret merkezi. Türkiye ne kadar büyüyorsa Gaziantep'in en az iki katı bir büyüme gücü var. Bunu gelecek adına büyük bir fırsata dönüştürebiliriz, Kore ile ilgili yapılacak çalışmalar adına.”

Şahin, dünya barışı adına Güney Kore’den Gaziantep’e uygun kardeş şehir istedi.

SURİYELİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Cho da Ankara’daki büyükelçilerin Türkiye’yi anlamak için mutlaka Gaziantep'e gitmesi tavsiyesinde bulunduğu dile getirdi.

Şahin’in belediye başkanı olduktan sonra kentin daha da geliştiğini birçok kişiden duyduğunu ifade eden Cho, şu an Türkiye’de 100’e yakın Güney Kore firması olduğunu belirtti.

İslahiye ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampı ziyaret ettiğini anlatan Cho, Türkiye’nin Suriyeliler için çok şey yaptığının altını çizerek, Güney Kore Büyükelçisi olarak Suriyelilere yardım etmek istediklerin aktardı.

Güney Kore’nin de zamanında bir savaş yaşadığını, ekonomisini toparlamasında eğitimin çok etkili olduğunu vurgulayan Cho, “O yüzden biz de Suriyeli mültecilerin çocuklarına eğitim konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Güney Kore hükümetinden bir bütçe ayarlamaya çalışacağım. Eğitim konusunda okul yapma veya eğitim kurumu yapma konusunda katkıda bulunmaya çalışacağız” dedi.

Şahin yardım sözü verilmesi üzerine, ilk defa bir büyükelçiliğin sorunları dinleyip gitmediğini belirterek, Güney Kore’yi duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Şahin ve Cho, birbirlerine hediye takdim etti.