BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  RAMAZAN

Ramazan ayı insanlar arasındaki birlik ve beraberliği güçlendiriyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, onbir ayın sultanı ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Abone ol

Şahin, mesajında, Müslüman alemi tarafından büyük özlemle beklenen ramazanın tüm bereketiyle yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirmesi temennisinde bulundu.

İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları bu ayın paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zaman dilimi olduğunu belirten Şahin, mesajına şöyle devam etti: “İnsanlar arasında toplumsal dengenin sağlandığı bu müstesna günler, zengin ile fakir arasında bir köprü kurulduğu değerli zamanlardır. Karşılıklı hoşgörünün, güvenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın olduğu yerde huzur vardır, barış vardır. Ramazan ayının insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz ramazan ayında yenilenir ve kuvvetlenir.”

Büyükşehir Belediyesi olarak, böylesine kutsal bir ayda halkın akşamlarını birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları için “Ramazan Şenlikleri” düzenlediklerini aktaran Şahin, etkinlik süresince mahallelerde, parklarda ve merkez köylerde kurulacak sokak sahnelerinde Hacivat-Karagöz ve gölge oyunu gösterileri sergileneceğini söyledi.

Masal Parkı’nda tasavvuf müziği ve sema gösterileri, fasıl dinletileri, sıra geceleri, Hacivat-Karagöz gölge oyunları, orta oyunu, İbiş kukla gösterilerine kadar halkı memnun edecek birçok etkinlik hazırladıklarını bildiren Şahin, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyesi olarak bu duyguları, geleneksel maneviyatımızı, bir festival coşkusuyla Gaziantepli hemşehrilemizle paylaşarak yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle sevgili hemşehrilerimin, mübarek ramazan ayını kutluyor, bu mübarek ayın memleketimiz başta olmak üzere tüm İslam âlemine huzur, barış, adalet ve özgürlük getirmesini, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”