BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.412,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'ya 'üç fidan anıtı' dikilecek

1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anıt dikilecek.

Abone ol

Anıt, üç gencin ölüm yıldönümü olan 6 Mayıs Perşembe günü törenle açılacak. AHT'nin haberine göre; MHP Bursa İl Başkanı Demirören ise anıta, "Geçmişte terör suçundan hüküm giyenlerin heykelinin dikilmesi hangi belediyecelik anlayışına sığar" diye tepki gösterdi.

Bursa'nın merkez ilçelerinden Nilüfer'in CHPli belediyesi tarafından 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan'ı simgeleyen 'Üç Fidan' anıtı dikilecek. Nilüfer İlçesi'ndeki Barış Parkı'na dikilecek olan anıtı Heykeltraş Eşber Karayalçın'ın yaptığı, anıtın Türkiye'de ilk olacağı belirtiliyor.Anıtla ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, daha önce Atatürk'ün Bursa Nutku'nu içeren "Sonsuzluk Anıtı"nı diktikleri parkta, bu kez de 'Üç Fidan' anıtı ile gençlere mesaj vermek istediklerini söylediler.

İdamın gerçekleştiği 6 Mayıs günü gerçekleşecek açılış törenine Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş'in yanı sıra Mükerrem Erdoğan, Berhan Şimşek, Mustafa Yalçıner gibi 68 kuşağının önde gelen isimlerinin davet edildiği belirtilirken, MHP Bursa İl Başkanı Arif Demirören, anıtla ilgili eleştirilerde bulundu. Demirören, "Geçmişte terör suçundan hüküm giyenlerin heykelinin dikilmesi hangi belediyecilik anlayışına sığar" dedi.

Anıtla ilgili tartışmaların önümüzdeki günlerde de artarak sürmesi bekleniyor. Yapılan anıtta üç adet insan figürü Gezmiş, İnan ve Aslan'ı simgelerken, figürler sonsuzluk simgesinin içinde yer alıyor.