BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Arıcılığa ilginiz var mı?

Arıcılık yapmak isteyenlere güzel hizmet..Hem onlar hem ekonomi kazanıyor

Abone ol

Uşak Tarım İl Müdürlüğü’nce arıcılığın geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 30 saatlik kurs tamamlandı. Uşak’ın arıcılığa uygun bir iklim ve coğrafi yapıya sahip olduğunu ifade eden Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, il genelinde 4 bin 500 koloni olduğunu söyleyerek var olan potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini belirtti.

SERTİFİKA VERİLİYOR
2010 yılı içerisinde 2 ayrı kurs düzenlediklerini ve kurslara 58 kursiyerin katılarak sertifika aldığını kaydeden Atilla Arslan, Uşak’ta arıcılığı geliştirerek teknik ve bilimsel yollarla yapılmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. Son yıllarda arıcılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalara hız verdiklerini anlatan Atilla Arslan şunları söyledi; “İlimiz bitki florası, iklim ve coğrafik yapı bakımından arıcılığa çok uygun bir konumdadır. Ancak yaklaşık 4 bin 500 aktif koloni varlığı ile var olan potansiyel yeterince değerlendirilememektedir. Son yıllarda İlimiz arıcılığını geliştirmek, arıcılığın teknik ve bilimsel yollarla yapılmasını sağlamak amacıyla 30 saatlik arıcılık kursları düzenledik ve kurslar yoğun ilgi gördü. 2010 yılı içerisinde de 2 kurs düzenlendik ve kurslarda 58 kursiyer programı tamamlayarak sertifikalarını aldı”

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI
Uşak’taki hayvancılık ve tarım sektörünün gayri safi milli hasılaya ciddi bir katkı sağladını da ifade eden Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, “İlimizdeki tarım ve hayvancılığın ekonomiye katkısı Türkiye ortalamasının çok üstünde.Tarımdan daha fazla girdi sağlamak daha nitelikli ürün yetiştirmek ve istihdama daha fazla katkı sunmak için çalışıyoruz. 2010 yılında İlimiz arıcılığını geliştirmek üzere İl Özel İdare Projesi doğrultusunda yüzde 50 öz sermayeli olarak 300 arılı kovanın alınacak. Ayrıca Müdürlüğümüz eğitim salonunda yapılan eğitimlere başvurular devam ediyor. Yeterli başvuru sağlandığında bu yıl içerisinde 3. kursu açacağız”dedi