BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Müftü ve imam paraları iç etmiş

Sarıyer Müftüsü A.D., Umre dönüşü gözaltına alındı. Polis, faturalarda usulsüzlük yaptığını belirledi.

Abone ol

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü bir soruşturma kapsamında aralarında Sarıyer Müftüsü A.D'nin de bulunduğu 5 kişinin gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Polisin usulsüz fatura düzenleme ile ilgili yürüttüğü soruşturmada adı geçen bazı müftülük görevlileri, takibe alındı. Faturaların usulsüz kesilmesi ve zimmet iddialarının araştırıldığı soruşturmada bazı kişilerin olayla bağlantılı olduğu belirlendi. Yaklaşık 100 bin TL'lik harcamanın araştırıldığı soruşturma kapsamında Sarıyer Müftüsü A.D'nin de adı geçti.

Umre dönüşü havalimanında gözaltına alınan A.D.'nin yanı sıra 4 şüpheli daha gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.U. tutuklandı. Diğer şüpheliler ve A.D'nin adliyedeki işlemleri devam ediyor. Gözaltına alınan kişilerin emekli imam, muhasebeci ve müftü vekili olduğu öğrenilidi.
VE MÜFTÜ TUTUKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Sarıyer Müftüsü A.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sarıyer Müftüsü A.D., polisin usulsüz fatura düzenleme ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında umre dönüşü gözaltına alındı. 100 bin TL'lik harcamaya ilişkin soruşturmada A.D. ile birlikte emekli imam, muhasebeci, müftü vekili olduğu ileri sürülen 4 kişi daha gözaltına alındı. A.D., bugün Sarıyer Adliyesi'ne çıkarıldı.

Çıkarıldığı mahkemece sorgulanan A.D., tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi. A.D., polis aracına bindirilirken, yakınları, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı.