BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  DÜNYA

ABD bastırıyor İran meydan okuyor!

ABD, İran'ın nükleer programı konusunda güçlü bir mesaj alması gerektiğini söylerken, Ahmedinejad adeta ABD'ye meydan okudu!..

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin yeni BM yaptırımları ile karşı karşıya olmasıyla ilgili olarak, ''deneyimler yaptırımların İran ulusunu yıldıramadığını göstermiştir'' dedi.

ABD ve müttefiklerinin BM Güvenlik Konseyi'nde, uranyum zenginleştirme programını askıya alması için Tahran'a baskı yapılması amacıyla yeni yaptırımların onaylanmasını görüşürken Ahmedinejad, 1970 Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması(NPT) hakkında düzenlenen BM konferansı için geldiği New York'ta bir basın toplantısı düzenledi.

İran Cumhurbaşkanı, yeni yaptırımların, ABD Başkanı Barack Obama'nın İran'la diplomatik yolla ilgileneceği yönündeki kampanyasından vazgeçtiği anlamına geleceğini ifade etti.

YAPTIRIMLARDAN KORKMUYORUZ

Ülkesinin nükleer programı nedeniyle, ABD ve müttefiklerinin yaptırımlarına ve baskılarına direneceğini vurgulayan Ahmadinejad, ''Yaptırımları hoş karşılamazken, onlardan korkmuyoruz da. Atom bombasına ihtiyacımız yok ve başka bir ülkeyi asla tehdit etmedik. Eğer yaptırımlar onaylanırsa İran ve ABD arasındaki ilişkiler yeniden asla gelişmeyecek'' diye konuştu.

Mahmud Ahmedinejad, Kuzey Kore'nin yaptığı gibi Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşmasından çekilmeyeceklerini belirtti.