BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'nın Gedikler Köyü kanser ediyor

20 gün içerisinde 4 kişi akciğer kanserine yenildi... Gedikler Köyü'nde son 10 yılda artan kanser vakaları yüzünden halk tedirgin...

Abone ol

Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'ne bağlı 150 kişinin yaşadığı, 60 haneli Gedikler Köyü'nde artan kanser vakaları dikkat çekiyor. Son 10 yılda 60'a yakın insanın kanserden dolayı yaşamını yitirdiği köyde; gençler, hem işsizlik, hem de kanser korkusu nedeniyle göç ediyor.

İçme suyu şebekesi olmayan köyde yaşayan vatandaşlar, yetkililerin bu konuda hiç bir girişimde bulunmamasından şikayetçi. Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Büyükorhan'ın da içinde bulunduğu kentin dağ yöresi olarak adlandırılan 4 ilçede ve köylerinde belirli aralıklar sağlık taraması yaptıklarını ve içme sularından numune aldıklarını belirterek, "Gedikler Köyü'ndeki kanser vakaları ile kurumumuza herhangi bir şikayet gelmedi. Ancak konuyu araştıracağız" dedi.

Büyükorhan İlçe Kaymakamı Levent Yetgin de ilçeye bağlı 37 köyün bulunduğu söyleyerek, "İlçeye uzak bir yer. Bu köye sürekli giderek, vatandaşlarımızı dinleyecek imkanımız olmuyor. Ancak bu meselenin üzerine gideceğim. Gerekirse bir komisyon kurar, gerekli önlemleri alırız" diye konuştu.