BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.428,37
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google spam zenginlerine savaş açtı

Google, spam zenginlerini üzecek yeni bir sistem üzerinde mi çalışıyor?

Abone ol

Önemli bir şey ararken bu konuda hiç bilgi vermeyen sitelerin sürekli karşınıza gelmesi artık son bulacak. Google, spam zenginlerini üzecek yeni bir sistem üzerinde mi çalışıyor?

Yönetimi değişen Google, yeni haftaya çok hızlı bir şekilde girmeye hazırlanıyor. Ünlü arama motoru, uzun süredir arama konusunda kullanıcılarına köklü bir yenilik sunmuyordu.

Bu durumu fark eden bazı internet simsarları ise arama motoru sisteminin açıklarını yakalayıp kendilerini zengin etmeyi başardılar.

Bir arama yaptığınız zaman, sayfalarca hiç bir şey vermeden aramalarda çıkan internet adreslerinin sonu çok yakın zamanda gelecek. Google yönetimi geliştirdikleri yeni sistemin, spam içerikli web sitelerini keşfedip arama sonuçlarından çıkartacağını duyurdu.

İçi Boş Sitelerin Sonu mu Geliyor?

Bugün itibariyle İngilizce olarak çalışmaya başlayan sistemin büyük oranda başarı kaydettiği Google tarafından belirtildi. Ünlü arama motorunun üzerinde çalıştığı diğer sistem ise hack'lenen siteleri tespit edecek.

Sanal korsanların eline düşen siteler sistem tarafından elenip arama sonuçlarında gösterilmeyecek. Content farms (içerik tarlaları) olarak bilinen bu siteler tüm internet kullanıcılarının en büyük dertlerinden biri.

Sistemin açıklarını kullanan kişiler, sadece en çok aranan kelimelerden oluşan boş sayfaları sayesinde okunma oranlarını artırıyordu. Sadece reklamla para kazanan bu kişiler internet fırsatçıları olarak da anılıyor.