BIST 10.740
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.499,62
HABER /  GÜNCEL

Rüyalarındaki ucubelerin heykelini yapıyor

Muğlalı Cuma Altuntaş rüyasında gördüğüucubeleri ağaçlara şekil vererek yapıyor

Abone ol

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan beldesinde bir vatandaş riüyasında gördüğü ucubeleri ağaçlara şekil vererek yapıyor.

Bodrum Gündoğan'da yol kenarında bulunan ağaçtan heykeller görenleri şaşırtıyor. Ağaçtan heykel yapan Cuma Altıntaş küçük bir barakada yaşamasına rağmen ağaçtan yaptığı heykel ve ucubeleri sergilemekten büyük keyif aldığını söyledi. 

Kurumuş ağaçlardan değişik şekillerde heykel yapan Cuma Altıntaş, eserlere turistlerin ve halkın ilgisinin yoğun olduğunu belirterek rüyasında gördüğü cisimleri ağaç ve toprak üzerinde işlediğini anlattı. 7 yaşındayken bir rüya gördüğünü ve o rüyada gördüğü şekli çizerek bu yola çıktığını anlatan Altıntaş, şöyle konuştu: "İlk eserim 7 yaşında gördüğüm o değişik cisimdi ve o rüyalarımdaki şekilleri çizmem beni buralara getirdi. Ve bu heykeller ortaya çıktı. Bu yaptığım iş beni nereye götürüyor nerelere götürecek tam olarak da bilmiyorum. Ben böyle iyiyim mutluyum ve huzurluyum." 

Altıntaş, yaptığı ilginç şekillere ünlü insanların da sanatçılarında gelip baktığını ve satın aldıklarını sözlerine ekledi.