BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.501,11
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gandi'ye böyle seslendi!

Başbakan Erdoğan, 'Türkiye 2023'e yürüyor' programında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'AK Parti Hizbullahla işbirliği yapıyor" sözlerini 'densizlik' olarak nitelendirdi. Erdoğan,"Kimse partimi bu tür örgütlerle ilişkilendiremez. Kanıtlayamayan namerttir" dedi.

Erzurum'a kar yağmamasını 'AK Parti'nin bereketsizliği' olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu'na Başbakan'dan ilginç bir davet geldi:
"Kılıçdaroğlu, sende zerre kadar vatanseverlik varsa, kış olimpiyatlarının açılışına gel. Kar var mı yok mu? gör" dedi.

Muhalefet partilerinden kendisi ve kurmaylarına yönelik 'haraket' dolu sözler işittiklerini söyleyen Erdoğan,"Eleştiriye saygım var ama harakete tahammül edemem. Yumuşak başlı isem kim demiş uysal koyunum" dedi.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nca düzenlenen "Türkiye 2023'e Yürüyor, Ankara AK Parti'de Buluşuyor'' etkinliğine katıldı. 

Etkinlikte ana muhalefete yüklenen Erdoğan, etkinlik sonrası Kılıçdaroğlu'nun 'AK Parti Hizbullah'la işbirliği yapıyor' sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu:

"Ortaya atılan bu iddiaları kanıtlaması lazım. Aksi takdirde bu namertliktir. Bu densizlik hem kendisinin hem de camiasının üzerinde kalacaktır."

BATMAN BASKILARA BOYUN EĞMEDİ

Konuşmasına dün gerçekleştirdiği Batman gezisiyle başlayan Başbakan Erdoğan, vatandaşların Batman'daki açılış törenine katılmaması için terör örgütü ve yandaşlarınca bildiriler dağıtıldığını söyledi.

"Batman'da kalabalık toplanmasın diye haftalar öncesinden kampanya başlatıldı. Terör örgütü ve yandaşları bildiriler yayımladı. Ama Batmanlı boyun eğmedi. Batman, başbakanını, bakanlarını, milletvekillerini kucakladı. Yayımlanan bildiriler, eylemler, sindirmeye yönelik tehditler bizim doğru yolda olduğumuzun en bariz göstergesidir. Terör örgütü kalkınmadan rahatsız oluyor ki eylem yapıyor. Terör örgütü rahatsız oluyor ki, insanları tehdit ediyor. Hastanelerden, okullardan korkuyor ki açılış törenine insanların gitmesini engeliyor. Terör örgütü istismar zemininin kaybolduğunu biliyor."

VATANSEVERSEN ERZURUM'A GEL!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nin geçen hafta Erzurum'a kış olimpiyatları öncesi kar yağmamasını AK Parti'nin bereketsizliğine bağladığını da anımsatan Erdoğan, sert konuştu:

"Ana muhalefet lideri AK Parti'yi bereketsizlikle suçluyor. Sonra da 'Başbakan kaynak nerede diye soruyor' diyor. Türkiye'nin dünyanın ilk 20 ekonomisinden biri olduğunu söylüyor. 'Kaynak bu diyor' Ya bu ülkeyi ilk 20'ye sen mi getirdin? Biz göreve geldiğimizde Türkiye 26'ncı sıradaydı. Şimdi 16'ncı sırada. Erzurum'a gittinde oradaki kış oyunlarıyla ilgili dev tesisleri görmedin mi? 650 trilyon yatırım yaptık. El insaf!. Sayın Kılıçdaroğlu, sende zerre kadar vatanseverlik varsa kış olimpiyatlarının açılışına gel. Gel de kar var mı yok mu? gör!"

SAKIN UNUTMAYIN!

Hükümetin 2023 hedeflerini seçim kampanyasıyla birlikte açıklayacağını da ifade eden Erdoğan, partililere "Küçük insanlara kişiler, vasat insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri konuşurlar. Bunu sakın unutmayın!" çağrısında bulundu. 

UYSAL KOYUN DEĞİLİM.

Muhalefet partilerinin kişi ve olaylarla ilgilendiğini, Türkiye'nin sorunlarının çözümüne ilişkin proje üretmediğini de söyleyen Erdoğan, kendisi ve kurmaylarına yönelik hakaretlere 'tahammül edemem' diye yanıt verdi.

Erdoğan,"Benim eleştiriye saygım var ama hakaret denince ona tahammülüm yok. Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum" diye konuştu.

CHP'Lİ ÖĞÜT'E YANIT!

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün 'güvenlik güçleri de terör örgütü de silah bıraksın' sözlerini anımsatan Erdoğan, "Terör örgütüyle güvenlik gücünü nasıl aynı yere koyarsın" diye sordu?

"Anamuhalefete mensup bir milletvekili 'terör örgütü ve güvenlik güçleri silah bırakmalıdır' dedi. Güvenlik gücüyle terör örgütünü aynı safha nasıl koyarsın. Bu nasıl bir anlayıştır. Ana muhalefet liderine soruyorum: Milletvekilinin ağzından çıkan bu sözü senin kulağın duymuyor mu? Güvenlik gücü neden silah kullanır? Bu ülkenin hudut, can, mal güvenliğini korumak için. Terör örgütü ne için kullanır? Bu kendini bilmezliktir."