BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  DÜNYA

İsrail Türkiye'yi bu yolla vurmak istiyor

İsrail basınında her geçen gün Türkiye'yle ilgili bir haber yayımlanıyor. Şimdi yayımlanan haber ise İsrail'in son kozunu ortaya koyuyor.

Abone ol

Haaretz gazetesi, Türkiye'nin, İsrailli turistleri çekmek için yeni bir reklam kampanyasını başlatığına dikkat çekerken, İsrail turizm sektörünün bu kampanyanın istenen sonuç vermeyeceğini düşürdüğünü belirtti.

Ophir Tours'den Yehuda Zafrani, İsrailli turistlerin ülkenin tarihinin en büyük tüketici boykotu uyguladığını, Türkiye ile yaşanan sorunun sadece siyasi olmadığını savunarak, "Türkler, İsraillilerin duygularını incitti" dedi.

İsrailli turistlerin Türkiye'ye karşı İsrail'in tarihinin en büyük "tüketci boykotu"nu uyguladıkları belirtildi. Haaretz gazetesi, Türkiye'nin, 20 bin İsrailli turisti çekmek için yeni bir reklam kampanyasını başlattığına dikkat çekerken, İsrail turizm sektörünün bu kampanyanın sonuç vermeyeceğini düşündüğünü de kaydetti. Ophir Tours'den Yehuda Zafrani, "Türkler, İsraillilerin duygularını incitti" şeklinde konuştu.

Haaretz gazetesi, "Türkiye, yine İsrailli turistlere çağrıda bulunuyor" başlıklı haberinde Türkiye'nin İsrailli turistleri çekmek için "Türkiye'ye Hoşgeldiniz" sloganıyla başlattığı kampanyaya dikkat çekerken "Türkiye sizi özlüyor" ifadesini kullandı.

İsrailli turistlerin, Türkiye'den soğuduğunu, Türklerin ise, İsrailli turistleri geri çekmeye çalıştığını kaydeden gazete, Ankara'nın, iki ülke arasındaki en kötü diplomatik krizin ardından İsrailli turistleri Türkiye'ye geri dönmeye ikna amacıyla 1 milyon dolarlık reklam kampanyasını lanse ettiğine dikkat çekti.

Yurt dışına çıkan İsraillilerin sayısının rekor kırdığı 2010 yılının, Türkiye'ye yönelik İsrailli turizm açısından ise son 20 yılın en kötü yılı olduğunu vurgulandığı haberde Türkiye'nin İsrail'deki Kültür Ataşesi kaynak gösterilerek geçen yıl sadece 110 bin İsrailli turistin Türkiye'yi ziyaret ettiği, Türkiye'nin bu yıl ek 20 bin turisti çekmeyi umduğu belirtildi. Haberde şöyle devam edildi:

"Ancak (İsrailli) turizm sektörü kaynakları, bunun pek olası olmadığını söylüyorlar. Ophir Tours Başkan Yardımcısı Yehuda Zafrani, İsraillilerin, ülkenin tarihinin en büyük tüketici boykotu uyguluyor çünkü sorun sadece siyasi değil: Türkler İsraillilerin duygularını incitti, dedi."