BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da en güzel incirler yarıştı

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Bursa Siyah İncir Festivali'nde incirler birinci olabilmek için yarıştı.

Abone ol

Gündoğdu mesire alanında düzenlenen Uluslararası Bursa Siyah İncir Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Festivale Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile çok sayıda davetli katıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, festivalin açılış konuşmasında, bu yıl Gündoğdu'da düzenlenen incir festivalinin gelecek yıldan itibaren her yıl farklı bir köyde gerçekleştirileceği
müjdesini verdi. Böylece festivalin sadece belediyenin gerçekleştirmiş olduğu bir etkinlik olmaktan çıkacağını anlatan
Dündar, "bütün köylerimiz bu işin bir ucundan tutacak. Hep birlikte bu yıl uluslar arası nitelikte düzenlediğimiz incir festivalini daha iyi yerlere taşıyacağız. Bursa Karası'nı dünyaya tanıtacağız" dedi.


Dündar, Bursa siyah incirini uluslar arası alanda tanıtmak için de girişimlerde bulunduklarını hatırlatarak şunları söyledi: "Bu yıl Almanya'da düzenlenen Uluslararası Münih Fuarı'nda stant açarak Bursa siyah incirini tanıttık. Bütün çabamız üreticimizin daha çok kazanması. Bunun için festival organizasyonunu daha kapsamlı ve yaygın hale getirmeyi hedefliyoruz."  Uluslararası Bursa Siyah İncir Festivali, Bursa Mehter Takımı'nın verdiği konserle başladı.

Organizasyon kapsamında 17 köyden incir üreticilerinin katıldığı yarışma düzenlendi. Yarışma sonunda birincilik ödülü 95 puanla Avdancık köyünden Mehmet Ataç'ın oldu. İkincilik ödülü 88 puanla Dürdane köyünden Ali Albey'in, üçüncülük ödülü 86 puanla Avdancık köyünden Reyhan Aslan'ın oldu. Yarışmada birinciye Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncü ve dördüncüye çeyrek altın verildi.