BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,74
ALTIN 2.395,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

112 at ilk üç için kıyasıya yarıştı

Muğla'da düzenlenen Rahvan At Yarışları festivaline katılan AK Parti milletvekili Hıdır, ata bindi.

Abone ol

Muğla Kültür Şenliği kapsamında düzenlenen ''Rahvan At Yarışları''na 112 at katıldı.

Muğla Rahvan Atçıları Dernek Başkanı Saadet Bektaş, yarışlara 112 atın katıldığını belirterek, ''Yarışlara Antalya, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve ilçelerinden yarış atları katılıyor. Yarışma 7 kategoride yapılıyor. Baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, tozkoparan, ayak ve deste şeklinde atlarımız yarışıyor. Bu kategorilerde ilk üçe giren atları ödüllendiriyoruz'' dedi.

Yarışları Muğla Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediklerine işaret eden Bektaş, ''Yarışlara katılan atların bazıları gerçekten kaliteli atlar. Bir arkadaşımız yeni aldığı atına 80 bin TL ödedi. 110-120 bin liraya satılan yarış atları var. Biz dernek olarak bu yarışların daha geniş kapsamlı yapılması için elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu.

Muğla'da 15'incisi düzenlenen yarışlara katılan atların değerinin 6 ila 120 bin TL arasında olduğu ve atların yarışa yaklaşık 2 aydır hazırlandığı bildirildi.

Yarışları izleyen turistler ve vatandaşlar güneşli havayı fırsat bilerek, yarışın yapıldığı alanın çevresinde piknik yaptılar. At sahipleri arasında zaman zaman çıkan tartışmaları ise polis önledi.

AK Partili Hıdır, ata bindi

Rahvan at yarışları öncesinde yarışa katılan atlardan birisine binerek yarış parkurunda tur atan AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, yarışların yapıldığı parkurun kış aylarında su altında kaldığına işaret etti. Hıdır, ''Atlı spor meraklısı arkadaşlarımıza yeni bir pist tahsisi için çalışmalarımız sürüyor. Hazinemizin 100 dönüm bir arazisini bulduk. Düğerek yolu üzerinde. İnşallah orasının Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne tahsisi ile yeni bir pist yaptıracağız'' dedi.

Hıdır, tahsisi yapılan pistin turizm amaçlı kullanılabileceğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

''Bu pist çocuklarımızın ata binmeyi öğrenmesi için kullanılabilir. Özellikle Marmaris, Bodrum, Dalyan gibi yakın turizm merkezlerine tatile gelen turistler burada ata binebilirler. Atlı spor kulübü, Türkiye'de çok meraklısı olan bir kulübümüz. Türkiye'nin birçok yerinde de yaygın, ama maalesef alt yapıya yeterli destek verilemediği için bunu böyle gelişigüzel pistlerde yapıyorlar. Biz Muğla'mıza yakışır, turizmimize yakışır, ortası çim sahalı, pisti birinci derecede toprak bir pistimizi oluşturacağız.''