BIST 10.251
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.406,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arnavut geline Türk usulü düğün

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da birbirlerine aşık olan çift, Van'ın Erçiş ilçesinde muratlarına erdi.

Abone ol

Türk genci Murat Macit, Arnavutlu Antinela Delija ile düzenlenen görkemli düğünle dünya evine girdi.

Başkent Tiran'da tanıştığı Türk genci Murat Macit'e gönlünü kaptıran Arnavut gelin, düğünlerini de damadın memleketi Van'ın Erciş ilçesinde yapma kararı aldılar. Arnavutluktan babası, annesi ve kardeşi ile birlikte gelen Antinela için Kardelen Düğün Salonu'nda yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla bir düğün töreni yapıldı. Bu arada damadın ailesi ile akrabaları ise geline takı takmada adeta birbirleriyle yarıştılar.

Türklere hayran

Eşi Murat Macit ile Tiran'da 2.5 yıl önce tanıştığını belirten Antinela Delija (26), eşinin Kosova'da özel bir şirkette yönetici olduğunu söyledi. Kendisinin ise dil bilimcisi olduğunu, ancak özel bir bankada çalıştığını belirten Arnavut gelin, Türklere karşı büyük bir hayranlık duyduğunu belirtti. Annesinin Türk kökenli, babasının ise Arnavut olduğunu ifade eden Antinela, eşi Murat Macit (29) ile hayatını birleştirme kararı aldığını söyledi. Düğün tarihini eşi ile belirledikten sonra Erciş'e geldiklerini anlatan Antinela Delija, kendisine ve ailesine gösterilen misafirperverlikten ise oldukça mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkçe biliyor

Türkçeyi ana dili gibi bilen Antinela, "Eşimi çok seviyorum. Burada düğünümüzün gerçekleşmesi bize ayrıca mutluluk verdi. Eşimin ailesi ile akrabaları bana, anneme, babama ve kardeşime çok büyük yakınlık gösteriyorlar. Doğrusu bu kadarını ben de beklemiyordum. Ben, kadere inanıyorum. Doğu'nun gelişmediğini söylüyorlar. Oysa bunun öyle olmadığını düşünüyorum. Erciş'in Ağaçören köyüne gelin gelmekten ve büyük bir aile içinde yaşamaktan ötürü de çok çok mutluyum" dedi.

Düğünde gelin ve damadın ellerine kına yakılırken, mutlu çift davetlilerle birlikte halay çekmeyi de ihmal etmediler.