BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.417,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatya'ya rahat trafik müjdesi

Malatya çevre yolu üzerinde bir süredir devam eden inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Abone ol

Malatya'da çevre yolu üzerinde bir süredir devam eden geniş çaplı çalışmalar aralık ayında tamamlanacak. Çalışmalar nedeniyle haftalardır sıkıntılar yaşayan kent insanı 2011 öncesi rahata kavuşacak.

Çevreyolu Turgut Temelli ile Akpınar alt kavşağı arasında yapılan alt geçit 10 Aralık'a kadar bitirilecek. Alt geçidin üst kısmı Malatya Belediyesi tarafından yeşil alan olarak değerlendirilecek. Ayrıca yapımı belirtilenden uzun süren şehirlerarası yol güzergahında bulunan 9 ili Akdeniz ve batıya bağlayan Beylerderesi viyadüğü de aralık ayında tamamlanacak. 24 metre eninde, iki gidiş ve iki geliş çift şeritli, 55 metre yüksekliğinde ve 420 metre boyunda olan köprüden yeni yıl öncesi tüm taşıtlar geçebilecek. Viyadük hizmete açılınca yol 2 bin 750 metre kısalmış olacak.
10 Aralık'ta tamam

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, çalışmanın 10 Aralık'a kadar bitirileceğini söyledi. 2007 yılında ihalesinin yapılan çalışmaların bürokratik ve hukuki sıkıntılar yüzünden geciktiğini anlatan Öz, Malatya kamuoyu tarafından sürekli konuşulan alt geçidin son noktaya doğru ilerlediğini ifade etti. Çalışmaların hızla sürdüğünü aktaran Öz, "Çevreyolunun ihalesi yapıldığında üst geçit olarak planlanmıştı. 2007 yılında bizler milletvekili seçildikten sonra Karayolları ve belediye yetkililerimizle bunun üst geçit olarak yapılmasının şehir estetiği açısından doğru olmayacağı kanaatine vardık. Bakanlığımızla da bu konuyu görüştükten sonra yolun alt geçit olarak yapılmasına karar verdik" dedi.