BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa ve Diyarbakır'da insanlık öldü! Kedinin patileri kesildi 12 köpek çuvala koyuldu

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

DİYARBAKIR'da apartman sakinleri tarafından bakılan kedinin arka patileri kesildi. Bursa'dan da başka vahşetin haberi geldi. Vicdansızlar çuvala koyduğu 12 köpeği ölüme terk etti.

Abone ol

Kayapınar ilçesi Diclekent Mahallesi'nde bulunan bir sitenin sakinleri, bodrum katta sokak kedilerini beslemeye başladı. Site sakini olan aile Hekimi Esra Cebe, hayvanları beslemek için dün öğlen saatlerinde bodrum kata girdiğinde 'Melek' adını verdikleri kedinin iki ayağını kesik halde buldu. Sitenin yakınında bulunan veteriner kliğine götürülen kediye, Veteriner Hekim Nurhan Kahraman ve Veteriner Sağlık Teknikeri Tuba Göklü tarafından müdahale edildi. Ameliyat edilen kedi, gözlem altında tutulurken aile hekimi Cebe karakola giderek şikayette bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatırken, kedi için de taburcu olduktan sonra yürüyebilmesi için yürüteç ayarlandı. 

Olayı anlatan Cebe, kedinin doğduğundan beri bodrum katta beslendiğini ve babasının da yardımıyla büyüttüklerini belirterek, "Önceki gün de oynuyordu, koşuyordu. Dün öğlen saatlerinde bodruma indiğimde kedinin ayaklarının kesik olduğunu gördüm. Toz toprak kaplamıştı. Hemen kliniğe getirdim ve ameliyata aldılar. Veteriner hekim bunun bir bıçak kesiği olduğunu söyledi. Araba motoruyla olacak bir kesik değildir. Ben de kedi ameliyattayken siteye gittim, ayak parçalarını aradım ama yoktu. Kan izlerini takip ettim. Kedilerin bodruma giriş çıkış yaptıkları yerde kan izi gördüm. Ama onun dışında dışarıda bulamadım. " şeklinde konuştu.

Vicdansızların izi aranıyor

Cebe, "Güvenlik kayıtlarını inceledim. Saat 18.00 civarında oralarda sağlıklı gezerken gördüm. Kamera açısından çıktı ve görmedim. Daha sonra 155'i arayarak ihbarda bulundum. Bugün de ifade verdim. Polislerle beraber güvenlik kameralarını inceledik. Kedinin de başka açıdan karelerini gördük ama yan siteye gittiğini tespit ettik. Oranın da güvenlik kamerası çalışmıyor ama halen takipteyiz, kan izi arıyoruz. Kedimizin kalçadan itibaren bacakları yok" dedi.

Öte yandan, arka iki ayağı kesilen kedinin olaydan önce sağlıklı bir şekilde site içerisinde yürüdüğü anlar da güvenlik kamerasına yansıdı.

'Büyü' iddiası

Veteriner Klinik Uzmanı Nurhan Kahraman, kedilerin ayaklarını keserek batıl inanç olan eve bağlama büyüleri yaptıklarını kaydetti. Kahraman, “Esra Hanım ufaklığı getirdi, getirdiğinde çok acılı bir şekildeydi. Müdahale ettik, kediyi o şekilde görünce normalde araç kazası veya bir yerde sıkıştı diye düşündük. Ama kesilen hat o kadar keskindi ki birileri tarafından kesildiği çok belirgindi. Şuanda bizde tedavisi sürüyor, umarım failleri bulunur, bu canlar bu şekilde acı çekmez. Büyü adına kullanılıyormuş kedinin bacakları, batıl inançlar bende yeni duydum şok oldum. Kedinin ayaklarını keserek eve bağlama büyüsü yapılıyormuş. Bu canlıların saçma sapan şeylere alet olmaması gerekiyor” diye konuştu.

Diğer vahşetin noktası Bursa: 12 köpeği çuvala koydular

Bursa'da sokakta kalan hayvanları beslemek için gezen bir grup hayvansever gördükleri manzara karşısında şok oldular. Yenişehir ilçesinde boş bir arazide ağzı bağlı olarak 12 yavru köpek ölmek üzereyken bulundu. Gördüklerini manzara karşısında neye uğrayan hayvan severler bunu yapanların biran önce bulunmasını istediler. Kurtarılan yavru köpekler İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağına götürüldü.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Azerbaycanlı Şaman Kahin'in 2021 kehanetleri! Koronavirüsü bilmişti bu kez Türkiye...
Foto Galeri Azerbaycanlı Şaman Kahin'in 2021 kehanetleri! Koronavirüsü bilmişti bu kez Türkiye... Galeriye Gözat