BIST 9.812
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.430,87
HABER /  GÜNCEL

Bursa Valiliği okulları tatil etti 10 Mart 2022 perşembe ile 14 Mart pazartesi kar tatili kararı

BURSA Valiliği yoğun kar yağışı sebebiyle okulların 14 Mart 2022 pazartesiye kadar tatil edilmesine kara verdi. Bursa'da Hamile ve engelli kamu personelinin de 10-11 Mart tarihlerinde idari izinli sayılmalarına karar verildiği bildirildi.

Abone ol

Bursa Valiliği, kentte etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle 10 Mart perşembe ve 11 Mart cuma günü tüm eğitim ve öğretim kurumları için kar tatili kararı aldı.  Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre Bursa için sarı alarm verildiği belirtildi.

Açıklamada, 10 Mart'tan itibaren bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki takviye kursları, Kur'an kursları ile 4-6 yaş ana sınıfları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarının faaliyetlerine 14 Mart Pazartesi gününe kadar ara verildiği kaydedildi. Hamile ve engelli kamu personelinin de 10-11 Mart tarihlerinde idari izinli sayılmalarına karar verildiği bildirildi.

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan açıklamada da 10-11 Mart'ta beklenen kar yağışıyla ilgili olarak Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu başkanlığında, AFAD Bursa İl Müdürü Yalçın Mumcu ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla "kış tedbirleri" toplantısı gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bursa AFAD olarak arama ve kurtarma araç ve malzemelerinin bakım ve yakıt ikmalleri yapılmış olup arama kurtarma ekipleri teyakkuz durumunda hazır olarak beklemektedir. STK'lerle iletişime geçilmiş olup Bursa AFAD Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde müdahaleye hazır olarak beklemektedirler." ifadeleri kullanıldı.

Kentteki ana güzergahlara ve Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğünün sorumluluk bölgesinde olan otoyollara vinç ve çekici araçların yerleştirildiği, bu noktalarda aralıklarla tırların bekletilebileceği bölgeler belirlendiği belirtildi.

Bursa Valiliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşlara, kış lastiği olmaksızın trafiğe çıkmamaları yönünde bilgilendirme yapacağı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Bursa AFAD, UEDAŞ, Türk Telekom Bursa Bölge Müdürlüğü, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 7 merkez ilçe belediyesi (Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Mudanya, Kestel, Gürsu) ve STK'ler olmak üzere toplam 2 bin 924 personel, 449 iş makinesi ve 355 araç karla mücadeleye hazır olarak beklemektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce, kar yağışı sebebiyle konaklama ihtiyacı duyacak vatandaşlar için Orhangazi Yurdu'nda 300 yatak, Uludağ Üniversitesi Halime Hatun Yurdu'nda 1000 yatak hazır halde bekletilmektedir."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
10 Mart perşembe günü 20 santim kar yağacak Meteoroloji İstanbul, Bursa, Balıkesir, Konya
Foto Galeri 10 Mart perşembe günü 20 santim kar yağacak Meteoroloji İstanbul, Bursa, Balıkesir, Konya Galeriye Gözat