BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bursa, Çarşıya karşı!

16 Mayıs Pazar günü yapılacak Bursaspor-Beşiktaş maçına siyah-beyazlı taraftarların alınmamasına karar verdi.

Abone ol

Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu başkanlığındaki toplantıda, Bursaspor-Beşiktaş maçına siyah-beyazlı taraftarların alınmaması kararlaştırıldı. Müftüoğlu, "Eğer Bursaspor'un şampiyonluğu daha önceden garanti olsaydı Beşiktaş taraftarını maça alıp, konuk ekibe bir jest yapacaktık. Ancak gerilime sebep olmamak için bu tedbiri aldık." dedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu başkanlık yaptı. Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Bursaspor ve şehirdeki 2. ve 3. Lig takım temsilcilerinden oluşan kurul, Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşmaya Beşiktaş taraftarlarının alınmamasına hükmetti.

Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi, konuk takımın Atatürk Stadı'nda gelişi sırasında geniş güvenlik tedbirlerinin alınmasına karar veren kurul, kafilenin il sınırından alınarak stada getirileceğini kaydetti. Kurul toplantısında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu, Beşiktaş taraftarlarının stada alınmayacağını söyledi. İki takım arasında geçmişte yaşanılan bir takım olaylar sebebiyle gerginlik bulunduğunu hatırlatan Müftüoğlu, şunları söyledi;

"Spor, barış, dostluk ve kardeşliktir. Beşiktaş maçı öncesi gergin olan atmosferin yumuşatılması yönünde katkı sağlaması gerekiyor. Geçmişten gelen bir takım şeylerin unutularak yeni sayfa açılmasını istiyoruz. Dargınlıkların unutulmasını istiyorum. Beşiktaş taraftarı maça gelmeyecek, almayacağız. Bundan sonraki senelerde bu dargınlığın bitmesini arzu ediyoruz. Bu maçta sonuç belli olsaydı, Bursaspor şampiyonluğu günler öncesinden belli olsaydı jest yapıp konuk takım taraftarını stada almayı düşünüyorduk. Sıkıntı oluşturmamak açısından Beşiktaş seyircisini maça almayacağız. İki kulübün kendi aralarında bir anlaşma yaparak sorunun çözmelerini bekliyoruz."

Kurul toplantısından sonra yapılan açıklamada ise, Bursaspor ile Beşiktaş arasında yıllardır süregelen husumetin devam ettiğinin anlaşıldığı, Beşiktaş taraftarlarının maçı izlemek için Bursa'ya gelmesi durumunda istenmeyen olayların yaşanılabileceğine dikkat çekildi. Açıklamada, müsabakanın selameti açısından konuk takım seyircisinin gelmemesinin uygun bulunduğu belirtildi. Bursaspor taraftarlarının maça göstereceği büyük ilgi sebebiyle de maçta 600 özel güvenlik görevlisinin görev alacağı öğrenilirken 2 bini aşkın polisin de maç tedbirlerinde görev alacağı belirtildi.

Bu arada kurul 'Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet eden taraftarlara da ceza verdi. Kurul, 1 Mayıs Cumartesi günü Bursaspor-Kayserispor maçında kavga ederek bazı taraftarlara küfür ettikleri belirlenen Şinasi Y. ve Murat Ç. isimli iki taraftara bin 144 TL para cezasına çarptırdı