BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.399,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beşiktaşla barışma bekleyecek

Bursaspor Başkanı Yazıcı, Pazar günü Bursa'da oynanacak Beşiktaş maçına taraftar kabul etmelerinin uygun olmayacağını belirtti.

Abone ol

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Pazar günü Bursa'da oynanacak Beşiktaş maçına taraftar kabul etmelerinin uygun olmayacağını belirterek, "Bu iş çok uzadı. Sezon bitiyor, birkaç hafta sonra yeni fikstür çekilecek. İlk yarıda Beşiktaş maçı hangi sahada olursa olsun, ev sahibi takım, misafir takımın taraftarını kabul etsin. Bu inatlaşma bitsin" dedi.

Serhat Ulueren'in programında soruları cevaplandıran Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, "Pazar günü oynanacak maça Beşiktaş taraftarı kabul edilecek mi?" sorusuna, "Bu maçta mümkün gözükmüyor. İlk maçta kabul edilmemesi ve kritik bir maç olması sebebiyle bu hafta olmaz. Ancak bu kadar uzatmanın da bir anlamı yok. Bursaspor şu anda en centilmen takımdır. Taraftarlarımızda Türkiye'de örnek bir anlayışla görevini yapıyor, takımını müthiş bir şekilde destekliyor. Ancak şöyle düşünüyorum. Lig bitti, birkaç hafta sonra yeni fikstür çekilecek. Bursa Beşiktaş arasında ilk maç nerede olursa olsun, misafir taraftarlar kabul edilir. Karşılıklı olarak bu gereksiz yere uzatılan tartışma sona erer" cevabını verdi.

Bursaspor'un da hakemlerin bazı hatalı kararlarından dolayı zarar gördüğünü, ancak yönetim olarak hiçbir hakemi eleştirmediklerini belirten Başkan İbrahim Yazıcı, "Galatasaray maçında Zapo'nun oyundan atılması neticeye tesir etmedi mi? Biz bu konuda çıkıp hiçbir zaman açıklama yapmadık. Hakemler hatalı kararlar verebilirler. Hatalar olabilir. Ama bir hatada kasıt var ise, bu çok kötüdür. Bunun tartışılması gerekir. Biz hakem camiasına saygımızdan dolayı hiçbir zaman hakemler hakkında bir açıklama yapmadık. Zaten çok da konuşmuyorum. Bursa bu sezon yaşadığı çıkışla Anadolu'dan yüz binlerce kişinin gönlünde taht kurdu, taraftarlığını kazandı. Böyle bir gelişme bile bizim için başarıdır. Fair-play listesinde de ilk sıradayız veya ilk 3 deyiz. Neticeyi pazar günü hep birlikte göreceğiz diye konuştu.

Programda yer alan Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Reha Muhtar da önümüzdeki yıl ilk maçın Bursa'da olmasını temenni ederek, "O zaman biz de ilk maça gelir, kebabımızı yer, Bursa'dan mutlu bir şekilde döneriz" dedi.