BIST 10.281
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.399,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu fabrikada sabah sporu mecburi

Bursa'da bin 300 çalışanı bulunan otomotiv yan sanayii şirketi çalışanları mesaiye ısınma hareketleri ve spor yaparak başlıyor.

Abone ol

"Hedefimiz sıfır iş kazası" sloganıyla yola çıkan Coşkunöz Holding, 2008 yılından beri çalışanlarına spor ve ısınma hareketleri yaptırıyor.

Takım liderlerinin 10-15 kişiden oluşan grubuna işe başlamadan önce spor ve ısınma hareketleri yaptırdığını belirten Ayfer Çırak, "Çalışanlar artık mekanikleşmiş. Ancak göreve başlamadan önce birliktelik, sosyallik ve spor anlamında ısınma hareketleri çok işimize yaradı. Bu faaliyetle iş kazaları hemen hemen yok denecek kadar azaldı. Çalışanlar işinin başında ısınma hareketleri ve sporunu belirli zaman diliminde yapıyor" dedi.

"DÜĞÜNDEN ÇIKIP ALKOLLÜ İŞE GELENLERİ DE YAKALIYORUZ"

İş başı, acil durum, davranış kuralları gibi pek çok kitapçık hazırladıklarını ve bunları çalışanlara dağıttıklarını belirten Ayfer Çırak, Çoşkunöz Holding bünyesinde risk analizleri nokta eğitimleri verildiğini ve iş güvenliği haftasının mayıs ve eylül aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenlendiğini bildirdi. Risk değişimlerinin ve önlemlerin belirlenmesini çalışanlarla birlikte yaptıklarını ve bu süreçte, "Kendinizi tehlikede hissediyor musunuz?" başlıklı anket düzenlediklerini anlatan Ayfer Çırak,
"İş başı öncesi her vardiyada yaptırdığımız sporun olumlu etkilerini gördük. Yaz aylarında üçüncü vardiya çalışanları bir yakınının düğününden çıkıp çakırkeyif işe geliyor. İçkili göreve gelenleri normalde yakalamak mümkün değil. Ancak bu faaliyetle denge hareketlerinde sıkıntı olunca grup liderleri tespit edebiliyor" diye konuştu.