BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.397,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ucuza kaçıp köpekleri kısırlaştırdılar

Tunceli'de başıboş hayvanlar kısırlaştırılıp kuduz aşıları yapıldıktan küpeleri takılarak sokağa bırakılıyor.

Abone ol

Tunceli Belediyesi tarafından bütün sokak hayvanları kısırlaştırılarak bakımı yapıldıktan sonra kuduz aşısı yapılarak tekrar sokağa bırakılıyor.

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, İnönü Mahallesi Asfalt Plentiyesi sahasında konuşlandırılan kısırlaştırma aracında incelemelerde bulunurken, basın mensuplarına da konu ile ilgili bilgi verdi.

Son günlerde başıboş hayvan sayısında gözlenen artışın ardından uzun süredir bu konuda yaptıkları araştırma sonucunda hayvan barınağının maliyetinin yüksek olmasının kendilerini bu tür önlemlere yönelttiğini belirtti.

BARINAK PAHALI GELİNCE
HAYVANLARI KISIRLAŞTIRDILAR

Şahin, "Bu firmanın böyle bir çalışma yaptığını duyunca onları buraya davet ettik. Gördüğünüz gibi hayvanlar sokakta yakalanıp buraya getiriliyor. Kısırlaştırılıp bakımları yapıldıktan sonra kuduz aşıları yapılıyor. Küpeleri ve tasmaları takılarak sokağa bırakılıyorlar. Barınak yerine hayvanın geldiği ortamda bakılması bence daha uygun gibi görünüyor. Kentte yaşayanlar artık bu hayvanlara korkusuzca yanaşabiliyor. Ayrıca ilçe belediyelerimizin tümü bu uygulamayı yapacak" dedi.

Belediye Başkanı Edibe Şahin, şu ana kanar 60 hayvanın kısırlaştırıldığını, uygulamanın kentte kısırlaştırılmayan sokak hayvanı bırakılmayıncaya kadar süreceğini söyledi.