BIST 10.249
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.396,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbulda yılın taksi şoförü seçildi

Zikri Kurtoğlu bir taksi şoförü. 22 yılını bu mesleğe adamış; yağmur, çamur demeden İstanbul yollarında direksiyon sallamış.

Abone ol

Zikri Kurtoğlu bir taksi şoförü. 22 yılını taksicilik mesleğine adamış; güneş, yağmur, çamur, kar demeden İstanbul yollarında direksiyon sallamış bir taksici esnafı. Bu işin saygın bir meslek olduğu dönemleri de biliyor Kurtoğlu, itibarının zedelendiği günleri de… Ama geçen yıllar onun için hiçbir şeyi değiştirmemiş. O hala işini seviyor, hala bu meslek için yapılabilecek şeyler olduğunu düşünüyor.

Ve yine aynı özveriyle çalıştığı günlerden birinde park ettiği aracında bir çanta buluyor Kurtoğlu ve devamını şöyle anlatıyor:

“Yağmurlu bir havaydı, Levent’ten 50-55 yaşlarında bir yolcu aldım. Beyefendi Etiler-Alkent’te indi. Durağa geri döndüm. Araçtan indim, yeğenime aracı ileri çekmesini söyledim. Yeğenim aracı çektikten sonra inerken araçta bir çanta olduğunu fark etti. Çantayı açarak bana seslendi: “Amca burada bir hazine var.” Çantaya baktık. İçinde banka kartları, Euro, YTL, altın ve bir satış sözleşmesi vardı. Ancak yolcuya ait herhangi bilgi yoktu. Banka kartlarından birini seçtik ve bankayı aradık. Bize müşterinin bilgilerini veremeyeceklerini ama telekonferans sistemi ile kendisiyle görüşmemizi sağlayabileceklerini söylediler. Saat gece 12’yi geçmişti. Müşterimize ulaştık, kendisi hala çantasını unuttuğunu fark etmemişti. “Beni bu saatte neden rahatsız ediyorsunuz?” dedi. “Kayıp bir eşyanız var mı?” diye sorduğumda müşterim durumu fark etti. Adresini öğrendim. Saat 01:00 gibi evine gittiğimde beni pijamalarla karşıladı, hala şaşkındı. Çantanın içinde 70 milyar kadar para vardı. Ben “Çantanızın içindekileri sayarak alın lütfen” deyince, “İçinden bir şeyler alacak olsan beni neden bu saate kadar arayasın ki?” dedi ve teşekkür etti.”

Kurtoğlu bu olayı yaşarken bir gün Esnaf Odası tarafından, hem de kendisinin bağlı olmadığı bir Esnaf Odası tarafından yılın şoförü seçileceğini bilmiyordu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Kurtoğlu’nu bu onurlu davranışından ve mesleğe katkısından dolayı “Yılın Şoförü” seçti.

Zikri Kurtoğlu İTEO’nun Seyrantepe’deki binasında yapılan tören ile plaketini ve hediyelerini Başkan Y. Yahya Uğur’un elinden aldı.

Y. Yahya Uğur konuşmasında: “Zikri ağabey ve onun gibi arkadaşlarımız bu mesleğin ayakta durmasını ve saygınlığını tekrar kazanmasını sağlayacak kişiler. Biz taksici esnafının, İstanbul’a hizmet İstanbulluya minnet borcu vardır. Bu yaşadığımız örnek olay da, ödediğimiz borçlardan sadece bir tanesidir.” dedi.

İTEO, Kurtoğlu’na plaket, onur belgesi, kol saati ve Oda’nın Çandarlı’daki otelinde bir hafta tatil hediye etti.