BIST 10.644
DOLAR 32,11
EURO 35,05
ALTIN 2.524,52
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ okul ihalelerini açtı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı okul inşaatları ve çevre düzenlemeleri için konut ihalelerini açtı...

Abone ol

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Adana İmamoğlu Saygeçit ve Seyhan Kurtuluş'ta 2 adet 24 derslikli, Yüreğir Ballıca, Yüreğir Cumhuriyet ve Yüreğir Karşıyaka'ya ise 3 adet 32 derslikli lise inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemelerini yaptırmak üzere ihale açtı.

Konvansiyonel kalıp sistemi ile toplam 5 adet lise inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesinin ihalesinde işin süresi, yer tesliminden itibaren 550 gün olarak belirlendi.

İhale, 3 Haziran 2010 tarihinde saat 15.00'te TOKİ'de ''açık ihale usulü'' ile yapılacak.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece fiyat esasına göre belirlenecek olan ihaleye sadece yerli firmalar katılabilecek.

İstekliler işin teknik şartnamesini bedel ödeyerek TOKİ'den satın alabilecekler.

Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları, ihale günü ihale saatine kadar TOKİ'ye anahtar teslimi götürü bedel üzerinden verilecek.

Buna göre ihale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşmesi imzalanacak.

İşin tamamı için teklif verilecek olan ihalede katılımcılar teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler.

ŞIRNAK İHALESİ SONUÇLANDI

Bu arada, TOKİ tarafından, daha önce duyurusu yapılarak ihaleye çıkarılan, Şırnak Merkez 3. etaba 96 adet konut, 24 derslikli ilköğretim okulu, ticaret merkezi, cami, Şırnak İdil'e 80 adet konut, ticaret merkezi, Şırnak Güçlükonak'a 48 adet konut, ticaret merkezi, Şırnak Cizre'ye 24 derslikli ilköğretim okulu inşaatı için açılan ihaleler ise sonuçlandı.

Buna göre söz konusu ihaleleri, 28 milyon 170 bin lira bedelle, ''Arıkan İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi'' kazandı.

İşin başlangıç tarihi 1 Mart 2010, bitiş tarihi ise 21 Ekim 2011 olarak belirlendi.

3 firmanın teklif verdiği ve bu tekliflerden tümünün geçerli sayıldığı ihale, pazarlık usulü ile 15 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirilmişti.