BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.464,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burhaniyeli pazarcılar susuz kaldı

Burhaniye ilçesinde, belediyenin sebze pazarındaki düzenleme çalışmaları sırasında çeşmelere yer verilmemesi, pazarcıların tepkisine neden oldu.

Abone ol

8 yıldır pazarda sebze sattığını belirten Sadi Bayata, pazaryerinde çeşme olmamasının büyük sıkıntıya neden olduğunu söyledi.

Belediyenin sebze pazarında yaptığı yeni düzenleme sırasında eski çeşmeleri kaldırarak yenilerin konmaması pazarcıların ve vatandaşların tepkisine neden oldu. Eskiden tezgahının yanında çeşme bulunduğunu belirten 70 yaşındaki Sadi Bayata, 8 yıldır pazarda kendi ürettiğim sebzeleri satıyorum Belediye pazar yerini düzenleyerek güzelleştirdi. Ancak eskiden olan çeşmeleri kaldıran belediye yenilerini de koymayı unuttu. Sergimin hemen yanında çeşme vardı.

Düzenleme sırasında kaldırılan bu çeşmenin yerine yenisi konmadı. Sabahtan akşama kadar yüzlerce vatandaş bana çeşme soruyor. Günlük binlerce insanın girip çıktığı pazar yerinde çeşme olmaz mı? Bayılan olsa ayıltacak su yok. Belediyenin pazar yerinin değişik yerlerine çeşmeler yapmasını istiyoruz. Pazarcı da pazara gelen vatandaş da susuz kaldı” dedi.