BIST 10.215
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.460,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mübaşirin imzası ile serbest bırakıldı

Rize Adliyesi'nde görevli bir mübaşir, avukatın imzasını kullanarak zanlının serbest kalmasını sağladı.

Abone ol

N.E. isimli vatandaş, M.D. isimli müteahhidin kendisinden aldığı 60 bin TL'lik inşaat malzemesinin parasını ödemediği için bu kişiden şikâyetçi oldu.

Mahkeme sürecinde davacı N.E.'nin avukatlığını yapan ve aynı zamanda Rize Baro Başkanı olan Ateş Hatinoğlu'nun imzasıyla alacağın davacıdan tahsil edildiğine dair dilekçenin, İcra Mahkeme Mübaşiri S.T. tarafından imzalanarak mahkemeye sunulduğu iddia edildi. Hakkında tutuklama kararı bulunan M.D. borcunu ödediğine yönelik dilekçenin mahkeme heyetine sunulmasının ardından tutukluluğu kaldırılarak serbest bırakıldı.

Zanlının serbest bırakıldığı gün Avukat Hatinoğlu'nun yanına giden mübaşir, M.D.'nin borcunu ödeyeceğini ve avukatlığını yaptığı N.E.'nin şikâyetini geri alması talebinde bulundu.

Durumdan şüphelenen Hatinoğlu, araştırmaları sonucunda T.'nin kendi imzasını kullanarak şikâyetten vazgeçildiğine yönelik dilekçe yazdığını, daha sonra dilekçeyi yok ettiğini öğrendi.

Olayın aydınlanmasının ardından gözaltına alınan T., "rüşvet, görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik, delilleri yok etme'' suçlamalarıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Serbest kalan M.D.'nin yakalanması için ise çalışma başlatıldı.