BIST 10.172
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.472,14
HABER /  GÜNCEL

Eski ülkücüye yazarlardan isyan var!

"Adalete hesap verdim şimdi sıra Cenab-ı Allah'a" diyen 7 TİP'linin katili Haluk Kırcı'ya yazarlardan isyan var...

Abone ol

 "Adalete hesap verdim, şimdi Allah’a vereceğim bir hesap var” diyen 7 TİP'li gencin katili Haluk Kırcı'ya yazarlardan tepki seli... Vatan'dan Mustafa Mutlu, Habertürk'ten Balçiçek Pamir ve Hürriyet'ten Yalçın Doğan, Kırcı'nın sözlerine bakın nasıl isyan etti?


BAK ŞU BÖBÜRLENENE

Kırcı'ya ilk isyan bayrağını Vatan'dan Mustafa Mutlu açtı. Mutlu'nun kaleminden, "Adalete hesap verdim diye böbürlenene bakın"  başlıklı yazısında isyan satırları şöyle döküldü:

Yaşı müsait olanlar hatırlar:

8 Ekim 1978 günü Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz ve Kadri Kürşat Poyraz isimli ülkücüler, Ankara’nın Bahçelievler mahallesinde Türkiye İşçi Partisi üyesi Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevenci isimli gençleri katletmişti.

Kurbanların biri yastıkla boğularak, dördü kafa hizasından kurşuna dizilerek, diğer ikisi de Eskişehir yolunda öldürülmüştü.

Planı “Reis” kod adlı Abdullah Çatlı yapmış; yargılama yılan hikâyesine dönmüştü...

Sanıklardan Abdullah Çatlı, 1996 yılında trafik kazasında öldü, yargılanamadı.

Haluk Kırcı, idama mahkûm edildi, iki kez “yanlışlıkla” tahliye edildi. Yıllarca kaçak hayatı yaşadı; 2005’te tutuklandı, birkaç yıl yatıp serbest kaldı...

Ünal Osmanağaoğlu, 1980 yılında Kemal Türkler’i de öldürmekle suçlandı. Uzun süre kaçmayı başardı, yedi kez idam cezasına çarptırıldı.

Bünyamin Adanalı, 1999’a kadar kaçtı, yedi kez idam cezasına çarptırıldı.

Ercüment Gedikli, 1980 yılında yakalandı. İdam cezası müebbete çevrildi ve 1991 yılındaki afla salıverildi.

Mahmut Korkmaz, yakalanamadı...

Kadri Kürşat Poyraz, yakalanamadı...

Şimdi... Haluk Kırcı diyor ki, “7 genci öldürdüm, adalete hesap verdim, Allah’a hesap vereceğim günü bekliyorum...”
İyi de bu nasıl hesap?

İçeride yattığı süre belli; birkaç yılı geçmiyor!
Hesap bu kadar “torpilli” olursa, bu cinayetler biter mi?

SİZ BİR KATİLSİNİZ!

Balçiçek Pamir'in yazısını okumak için ikinci sayfaya geçiniz


[PAGE]



Habertürk yazarı Balçiçek Pamir'in bugünkü yazısında duygusallıkla karışık isyan duyguları vardı.  Kırcı'ya 'Siz bir katilsiniz' diye seslenen Pamir, duygularının yaşadığı med-cezir manzarasını şöyle anlattı:

UZUN zamandır okuduğum en çarpıcı ve tarihi röportajdı. Sevgili Sevilay (Yükselir), Haluk Kırcı'yla konuşmuş ve ağzından son günlerin en iddialı itirafını almayı başarmış. 1978 yılında Türkiye'yi altüst eden Bahçelievler Katliamı'nın başrol oyuncusu Haluk Kırcı'ya, "Evet 7 TİP'Iiyi ben öldürdüm" dedirtmiş. Haluk Kırcı'nın cevaplarını okurken, anlattıklarını düşünürken ürperdim. Ama en çok içimi buz kestiren Sevilay'ın sorusu oldu: "Siz bir katilsiniz! Nedir bu samimi duygularınız?" Öylesine haklı ama öylesine zor bir soru ki...

Haluk Kırcı, belli ki bir süredir kendisiyle hesaplaşmaya girişmiş. Verdiği cevabın bir bölümü o nedenle çarpıcı.

"Bugün o tecrübeleri yaşamış, o 'keşke'lerin peşine düşmüş biri olarak söylüyorum. Bir insanın hayatından daha değerli bir şey olamaz. Ben, 'Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş demektir' diyen bir dine inanıyorum.

Adalete hesap verdim. Asıl şimdi Cenab-ı Allah'a vereceğim bir hesap var. Şiddetle, vurarak, kırarak bir şeyleri çözmek mümkün değil. Şiddet şiddeti doğruyor." Kırcı günah çıkaradursun, bazı eylemler vardır ki ne söyleseniz de boştur, benim içimin soğukluğu da bu cinsten.

Türkiye İşçi Partili 7 genci öldürdüğünü böylesine rahatlıkla

söyleyebilmesi bile beni benden götürüyor örneğin. İçim boşaldı birden röportajı okurken, ne hissedeceğimi bilemedim. Belki TİP'li babamın anlattıkları yüzünden, belki o 7 gencin ölümünün ailemizde yarattığı ruh halinden, bilemem. İnsanlık bazen gazeteciliğin önüne geçiveriyor, kimse kusura bakmasın. Öyle bakıp duruyorsunuz adamın fotoğrafına... "İyi ki gülümsememiş" gibi abuk sabuk bir cümle kuruyorsunuz. Sonra iflah olmaz iyimser tarafınız devreye giriyor, "Herkesin ikinci bir şansa hakkı vardır!" deyiveriyor, içeriden bir yerden.

Sahi var mıdır?
Ya o 7 genç? Ya onların ikinci şansı?
Gidip geliyor duygular...
Bir türlü karar veremiyorsunuz...

KATİLE İNANMAK!

Yalçın Doğan'ın yazısını okumak için üçüncü sayfaya geçin

[PAGE]



Haluk Kırcı'ya bir isyan da Hürriyet yazarı Yalçın Doğan'dan geldi. Doğan kısa ama net yazdı:

ADAMIN kendisi itiraf ediyor, “yedi TİP’liyi ben öldürdüm”.

Yıllarca hapis yattıktan sonra, Sabah’tan Sevilay Yükselir o katille, Haluk Kırcı ile röportaj yapıyor. Çarpıcı bir röportaj, iyi gazetecilik. Yine de, bir noktayı yadırgıyorum. Soru sorarken, Sevilay Yükselir, “Haluk Bey” diyor. Bir katile, bey, demese de olur, diye düşünüyorum.

Kırcı’nın öne sürdüğü iddia çok çarpıcı. “Abdullah Çatlı, 12 Eylül’de askeri yönetimle pazarlık yapmış, Ermeni operasyonlarına karşı Kırcı’nın idamdan kurtulmasını sağlamış.”

Eğer doğruysa, askeri darbelerin ülkeyi nasıl yönettiğine ilişkin feci bir manzara daha. Darbe hukukuna muhteşem bir örnek. Yanlış ise, o dönemin sorumluları hayatta, herhalde açıklama yaparlar.