BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.465,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya'da el emeği ürünler sergilendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi kursiyerlerinin el emeği ürünleri, yıl sonu sergileri ile vatandaşların beğenisine sunulmaya başlandı.

Abone ol

İlki Çaybaşı’nda açılan serginin törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 merkezde, 45 farklı alanda açılan 574 kursun büyük bölümü sona erdi. Kursiyerlerin el emeği ürünlerinin yer aldığı sergiler de tek tek açılmaya başlandı. İlki Çaybaşı’nda gerçekleştirilen serginin açılış törenine, Başkan Mustafa Akaydın ile eşi Dr. Günseli Akaydın, Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılışında konuşan Başkan Akaydın, bir eğitimci olarak, Türk milletinin refaha kavuşmasının ön şartının eğitimden geçtiğine inandığını ifade etti.

Başkan Akaydın, “ASMEK, toplumsal yaşamın çok önemli bir parçası. Sadece okullarda verilen eğitimle toplumu ileriye götürmek mümkün değil. Büyükşehir olarak, kültüre ve meslek edindirmeye yönelik eğitime çok önem veriyoruz. Beni keyiflendiren en önemli şey ise bu kursları alan arkadaşlarımın sektörde kendilerine iş bulabilmeleridir. Belediyenin en önemli hizmetleri sosyal ve kültürel hizmetleridir” diye konuştu.

“İYİ Kİ ASMEK VAR”

Kursiyerlerden Gülnur Demir ise öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Gülnur Demir, 8 ay önce kursa başladığını belirterek, ev hanımlarına böyle bir şans verdiği için Başkan Akaydın’a teşekkür etti. Bir hafta önce işe başladığını kaydeden Demir, “Bu kursun bana büyük fayda sağlayacağını hiç tahmin etmiyordum. ASMEK sayesinde kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Çok güzel bir işim var. Herkese teşekkür ediyorum. İyi ki ASMEK var” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Akaydın, kursiyerlere sertifikalarını dağıttı. Akaydın ve beraberindekiler, kursiyerlerin yıl içerisinde yaptıkları el emeklerinin yer aldığı sergiyi gezdi.

16 BİN 369 KURSİYER KATILDI

2009-2010 eğitim yılında ASMEK bünyesinde açılan 228 bilgisayar, 41 meslek, 42 sanat eğitimi, 70 sosyal ve kültürel, 193 yabancı dil kursuna toplam 16 bin 369 kursiyer katıldı. Öte yandan bu yıl yaygın eğitim hizmetlerine ek olarak, sosyal ve ekonomik yoksunluk içindeki öğrencilerin desteklenmesi amacıyla açılan “Seviye Belirleme Sınavına” hazırlık kurslarından 100 öğrenci yararlandı. Sanayi-mesleki eğitim ilişkisini geliştirmek üzere alçıpan firması Knauf ile yapılan protokol sonrasında da 298 kursiyer eğitimden geçirildi.

Bu yıl yaz döneminde ise ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik bilgisayar, gitar ve İngilizce dallarında 41 kursun açılmasının planlandığı açıklandı.
Yetkililer, 2008–2009 eğitim yılında yaklaşık kurs giderleri için yaklaşık 6 milyon lira harcama yapıldığı, bu eğitim döneminde alınan tasarruf tedbirleri ile harcamaların 2 milyon 500 bin liraya çekildiğini ifade etti.