BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.461,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun plajları temiz çıktı

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nün insanların denize girdiği yerlerde yaptırdığı su analizlerinde, sahil ve plajların genel itibariyle temiz olduğu tespit edildi.

Abone ol

İl Hıfsızzıhha laboratuarlarında yapılan yüzme suyu analizlerinde yüzmeye elverişsiz tek nokta ise Ondokuz Mayıs ilçesinin Kumcağız Belediye Plajı oldu.

Sıcaklıkların giderek artması üzerine bunalan Karadenizli vatandaşlar, deniz sezonunu açtı. Karadeniz Bölgesi'nin denize girilmeye en elverişli şehri Samsun'da sıcaktan bunalan insanlar, hafta sonlarını plajlarda veya sahillerde geçiriyor. Deniz mevsiminin açılması üzerine harekete geçen Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, insanların denize girdiği Canik, İlkadım, Çarşamba, Terme, Atakum, Ondokuz Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerindeki 25 noktadan su numuneleri aldı. 1 Haziran'da alınan ilk numuneler, İl Hıfsızzıhha laboratuarlarına getirilerek analiz ettirildi. Analizlere göre Ondokuz Mayıs ilçesinin Kumcağız Belediye Plajı sahilinin, aşırı su kirliliğine sahip olması nedeniyle denize girilmeye elverişli görülmedi.

Deniz suyunun temiz olduğu diğer yerler ise şöyle: Canik ilçesinin Bardırma plajı, İlkadım ilçesinin Mert ve Fener plajları, Atakum ilçesinin Altınkum, Çatalçam Polis Okulu, Taflan Un Fabrikası, Atakent Doktorlar sitesi, Çelik sitesi, Ondokuz Mayıs ilçesinin Dereköy Bahçeli Evler plajı, Bafra ilçesinin Doğanca beldesi ve Koşu köyü plajı, Alaçam ilçesinin Göçkün köyü Alba kent sitesi, Göçkün köyü balıkçı barınağı, Geyikkoşan Öğretmenevi sahil plajı, Etyemez köyü Emin Amca sitesi, Yakakent ilçesinin Geziyolu sahili, Blue Sea plajı, Yalı Lokantası plajı, Çarşamba ilçesinin Abdal deresi Kurtuluş köyü Yazlıklar plajı, Hürriyet bölgesi Anıl plajı, Costal Yalı Yağmur sokak plajı ve Terme ilçesinin Sakarlı beldesi plajı, Evci beldesi Çamlık plajı ile Gölyazı beldesi Orman plajı.
Analizler ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, buralardan ayda 2 kez numune alıp inceleteceklerini ve sonuçları da kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Kasapoğlu, sahil ve plajlarda su ile çevre kirliliği konusunda vatandaşların duyarlı olmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.