BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,06
HABER /  POLİTİKA

Bülent Arınç'tan Erdoğan'ın sözlerine olay yanıt!

Çözüm süreci hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Bülent Arınç'a Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki göstermişti. Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine Twitter üzerinden yanıt verdi.

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk defa açıklamalarda bulunmuştu. Arınç'ın çözüm süreci hakkındaki sözleri AK Parti içinde geniş yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir" sözlerine Bülent Arınç sosyal medya hesabından 3 sayfalık bir yanıt verdi.

BÜLENT ARINÇ'TAN TWİTTER'DAN YENİ AÇIKLAMA

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz Cuma günü CNN Türk'te Taha Akyol'un sorularını cevaplayan Arınç, aktif siyaseti bıraktığını, ancak siyaseti bırakmadığını söyledi.

Dolmabahçe'de HDP Heyeti ile hükümet arasında yapılan görüşme hakkında açıklama yapan Arınç, "Oturma düzeni dahil, kimin nasıl konuşacağı, taraflar o konuda anlaştılar. Cumhurbaşkanı'nın haberinin olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum." dedi. Arınç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"CUMHURBAŞKANI BU GELİŞMELERDEN HABERDARDIR"

"Bana söylendiği kadarıyla sayın Başkanımız da sayın Yalçın Akdoğan da gelişmelerden anında kendisini bilgi sahibi kıldıklarını ifade ettiler. Kaldı ki sanıyorum Mart ya da Nisan ayıydı, sayın Cumhurbaşkanı'nı bu görüntüyü eleştiren bazı sözleri oldu. Bu sözlere ben hükümet sözcüsü olarak karşılık vermek durumunda kaldım. Oradaki bir cümlem "Sayın Cumhurbaşkanı bu gelişmelerden haberdardır" cümlesidir.

"BELKİ KENDİSİNE YETERİNCE BİLGİ VERİLMEMİŞ OLABİLİR"

Ben kendisiyle konuşmadım, sayın Başbakanımızın, sayın Yalçın Akdoğan'ın verdiği bilgilerden sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda haberdar edildiğini ben onlara atfen söylüyorum. Herhalde onlar da yalan söyleyecek değiller. Dolayısıyla ben sayın Cumhurbaşkanımız, bu işi başlatan, süreci takip eden birisidir. Belki kendisini yeterince bilgi verilmemiş olabilir ama bu konuda, akil insanlar heyetini kuran oydu, görevlendiren oydu. Bu işlerde de ben anı anına kendisine bilgi verilmeden bir şey yapılacağını zannetmiyorum. Böyle bir görüntüye girmeden önce, birkaç gün öncesinden 'biz şunu yapacağız' diye haberdar ettiklerini onlar söylediler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ARINÇ'A YANIT

Arınç'ın Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili "Dolmabahçe Mutabakatı'nda okunan metin hükümetin önüne gelmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı'nın haberi olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı." sözlerine en sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermişti.