BIST 9.580
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.476,74
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Kırmızıgül'e: Zalim görmek istiyorsan...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da kendisi için 'zalim' ifadesi kullanan ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül'e seslendi; ''Zalim görmek istiyorsan 8 yaşındaki Said'in gözlerine bak''

Abone ol

Başbakan Davutoğlu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Toplantıda STK temsilcilerine hitap eden Davutoğlu, geçen günlerde sosyal medya üzerinden kendisini suçlayan ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül'e seslendi.

YÜZÜMDE ZULME BULAŞMIŞ BİR GÖRÜNTÜ VAR MI?

Davutoğlu; ''Bir sanatçının bana dönüp zalim diye bir ifade kullanması üzerine döndüm bir gönül aynama baktım benim yüzümde zulme bulaşmış bir görüntü var mı? 

İÇ MUHASEBEMİ YAPTIM

Ve iç muhasebe yaptım. Şimdi o sanatçımızı da iç muhasebe yapmaya çağırıyorum. Somalili çocukların yanına gitsin, hiç kimsenin gitmediği Arakan'da çocuklarla kucaklaşan birisi olarak gitsin onlara sorsun, Gazze'de burayı terk edin denildiğinde orada genç kızın başında ailesiyle birlikte yürek yüreğe verdiğimiz anları düşünsün.

BİZİM ELİMİZDE TEK BİR MASUMUN KANI YOK

Bizim adaletimize vicdanımıza şahitlik edecek o kadar çok insan vardır ki...Bizim elimizde ne tek bir masumun kanı, ne de gözyaşı vardır.

O SANATÇIYA SESLENİYORUM

Şimdi o sanatçıya sesleniyorum zulüm görmek istiyorsa gelsin 8 yaşındaki Said'in gözlerine baksın..Gözlerindeki hüzne rağmen dudaklarından eksilmeyen tebessüme baksın. Çınar'da katledilen bu çocukların arkasında hangi zalimlerin olduğunu düşünsün sonra zalim kavramını kullansın'' dedi.