BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  GÜNCEL

Kadir İnanır'dan flaş Cizre çıkışı

CİZRE'de bodrum katta mahsur kaldığı iddia edilen yaralılar için aralarında Kadir İnanır'ın da yer aldığı 132 aydın bildiri yayımladı.

Abone ol

Cizre'de kuşatılan bina tartışmasına ünlüler de katıldı. Sanatçı, akademisyen ve gazetecilerin olduğu 132 kişi, yaralıların kurtarılması için devlete çağrı yaptı.

HDP, bodrum kattaki yaralıların sivil olduğunu iddia ederken, güvenlik güçleri ise PKK'nın lider kadrosunda iki kişinin o binada olduğunu belirtiyor.

KURTARMAYA HAZIRLAR!

Sanatçı, akademisyen ve gazetecilerin olduğu 132 kişi Cizre'de bir evde bulundukları iddia edilen ve kendilerinden haber alınamayan yaralılar için devlete çağrı yaptı, "Siz onları kurtarmazsanız biz kurtarmaya hazırız" dedi.

"CİZRE'DE İNSANLIK ÖLÜYOR"

Cizre'de bir binanın bodrum katında 9 gündür mahsur kaldıkları ve birkaç güdür kendilerinden haber alınamadıkları iddia edilen yaralılar için aralarında Kadir İnanır, Vedat Türkali, Rakel Dink, Murathan Mungan, Lale Mansur, Ayşegül Doğan, Ümit Kıvanç, Baskın Oran, Osman Kavala, Oya Baydar ve Levent Gültekin gibi gazeteci ve yazarın da bulunduğu 132 kişi, "Cizre'de insanlık ölüyor" diyerek, devletin sorumluluğunu yerine getirmediği takdirde yaralıları kurtarmak için hazır olduklarını açıkladı.

Bildiride yaşananların bir "insanlık trajedisi" olduğunu belirten aydınlar, "toplumsal barışımızın yok olmaması ve insani değerlerimizi yitirmememiz için acilen Cizre'deki 15'i yaralı 24 kişinin ambulansla hastaneye sevki için devlet yetkililerine sesleniyoruz. Siz onları kurtarmazsanız biz kurtarmaya hazırız" diye seslendi.






CNN Türk'ün iddiasına göre terör örgütünün üst düzey isimlerinin telefon ve telsiz görüşmelerini çözen güvenlik güçleri binada örgütün dağ kadrosu liderlerinden biri kadın, iki kişinin saklandığı istihbaratını aldı. Buna göre terör örgütü, binada bulunan diğer kişilerin canları tehlikeye de atılsa, bu iki teröristi binadan çıkararak Avrupa'ya kaçırmayı hedefliyor. Cizre'de yaralıların mahsur kaldığı iddia edilen binayla ilgili, güvenlik güçlerinin ulaştığı son bilgiler dikkat çekici.

SABRİ OK'UN "AVRPA'YA GÖNDERİN" TALİMATI

Çünkü bu bilgiler arasında Avrupa'dan Kandil'e, Kandil'den Cizre 'ye ulaşan telefon ve telsiz görüşmeleri var. Bölgedeki emniyet ve güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kandil ve Avrupa arasında telefon görüşmesi tespit edildi. Sabri Ok'un Cizre'ye ve o binaya yönelik talimatları çözümlendi.

Bu görüşmelere göre binada örgütün dağ kadrosundan lider seviyesinde iki önemli ismin bulunduğu ortaya çıktı. Kod adları Mamo ve Rozan olan biri kadın, iki terörist.

Güvenlik güçlerinin hazırladığı rapora göre, telefon görüşmesinde Sabri Ok bu iki teröristin binadan mutlaka sağ olarak çıkarılması ve Avrupa'ya gönderilmesi talimatını verdi; "bunun için ne gerekiyorsa yapılsın" dediği de kayıtlara geçti.Bu gelişme üzerine güvenlik güçleri, söz konusu bina etrafında çemberi daralttı.

BİNADA 40 TERÖRİST VAR

Edinilen bilgiye göre binada 30, çevredeki 7 binada da 30 olmak üzere bölgede 60 silahlı terörist var.Bölgedeki güvenlik kaynakları söz konusu binanın uzun süredir gizli revir olarak terörist tedavisinde kullanıldığını da belirtiyor.Bunun yanı sıra, binanın uzun süredir mühimmat ve bomba yığınağı yapılan bir depo olarak kullanıldığı bilgisi de var.

Binaya 150 metre mesafede 15 ambulans tutuluyor. Güvenlik güçleri, "size zarar verilmeyecek ambulanslara binin" çağrılarına binadan ateşle karşılık verildiğini belirtiyor.