BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  GÜNCEL

Sabancı suikastı zanlısı yakalandı flaş açıklama

AYDIN Söke'de patlayıcılarla yakalanan iki DHKP-C'liden biri Özdemir Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol çıktı.

Abone ol

AYDIN Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Söke'de silah ve patlayıcılarla yakalanan iki kişiden birinin Özdemir Sabancı cinayetinin faili olduğunu açıkladı. 

Aydın Söke'de bugün yakalanan DHKP-C üyesi Fadik Adıyaman ve İsmail Akkol olduğu açıklandı. 

Aydın'ın Söke ilçesinde otogarda canlı bomba oldukları ileri sürülen iki kişi bugün gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan iki kişinin bagajlarında yapılan aramada ilk belirlemelere göre 1 kalaşnikof uzun namlulu tüfek, bir el bombası, canlı bomba düzeneği ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Gözaltına alınan iki kişinin Didim'den Söke'ye geldikleri, buradan da İzmir'e gitmek üzere bilet almak istedikleri öğrenilmişti.

EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Aydın Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Söke'de silah ve patlayıcılarla gözaltına alınan 2 kişiden birinin, 9 Ocak 1996 tarihindeki Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün, sekreter Nilgün Hasefe ile birlikte öldürülen Sabancı Holding Yönetim kurulu Üyesi Özdemir Sabancı suikastinin zanlısı DHKP-C'li İsmail Akkol olduğunun değerlendirildiğini söyledi. 

Bu bilgiden kısa süre sonra resmi açıklamada geldi. Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Söke'de silah ve patlayıcılarla gözaltına alınan iki kişiden birinin Özdemir Sabancı suikastinin zanlısı DHKP-C'li İsmail Akkol, diğerinin de Fadik Adıyaman olduğunu söyledi.