BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Bugün seçim olsa AK Parti'nin oy oranı bomba

Seçim sonrası yapılan son seçim anketi Başbakan Davutoğlu'nun önüne konuldu. Bugün seçim olsa AK Parti'nin oy oranı ne?

Abone ol

Son kamuoyu araştırma şirketinin sonuçlarını açıklayan Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti'nin oy oranının yüzde 45 olduğunu yazdı.

Koalisyon arayışları sonuç vermezse ufukta erken seçim var. Peki olası seçimde AK Parti tek başına iktidara ulaşacak oyu alabilecek mi?

AK Parti kulislerini yakından takip eden Selvi, bugünkü yazısında AK Parti cephesini umutlandıran bir sonucu paylaştı.

Koalisyon seçeneklerini değerlendirdiği köşesinde AK Parti'nin oy oranını ve Davutoğlu'nun erken seçimle ilgili milletvekillerine yaptığı açıklamaya yer verdi:

HÜKÜMET KURULAMADIĞI TAKDİRDE

"Önce Başbakan Davutoğlu'na sunulan bir kamuoyu araştırmasından söz etmek istiyorum. Seçimlerden sonra yapılan araştırmada AK Parti tabanı MHP ile koalisyonu istiyor. MHP diyenlerin oranı, CHP diyenlere göre hayli yüksek. İşin ilginç tarafı MHP tabanında AK Parti ile koalisyon kurulmasını isteyenlerin oranı AK Partililere göre daha yüksek.
Erken seçime ne deniliyor. Hükümet kurulamadığı ve 45 gün içinde tekrar seçime gidildiği taktirde AK Parti'nin aldığı oylarda bir değişiklik var mı? Var. Erken seçime gidildiği taktirde AK Parti'nin oyları yüzde 45'e ulaşıyor.

KESİN KANAAT İÇİN ERKEN

Araştırmayı yapanlar bu konuda ihtiyatlılar. Seçimlerin sıcak etkisi nedeniyle sahada, ”Dalgaya yakalanma” olabileceği gibi anlık ya da kalıcı bir yükseliş olabileceğini ancak kesin kanaat belirtmek için erken olduğu görüşündeler. O nedenle seçmenlerin verdiği mesaja uygun olarak koalisyonun denenmesi kanaatindeler. Başbakan Davutoğlu milletvekilleriyle yaptığı iftarda, bir projeksiyon ortaya koyuyor. “Her şeyi milletle beraber yapacağız. Öncelikle koalisyonu zorlayacağız. Koalisyon çıkmazsa millet, bunlar samimi olarak uğraştı ama muhalefetin uzlaşmaz tutumu nedeniyle seçime gitmek zorunda kaldı diye düşünmeli. Seçime gideceksek de milletle beraber gitmeliyiz”